Київ

Київ скасує омолоджувальну обрізку дерев

1173 0
Комітет з питань екологічної політики переглянув та відмовився від застарілих норм правил утримання зелених насаджень та орієнтуватиметься на передовий європейський досвід.

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики підтримала ряд рішень та рекомендацій , які розробили з метою охорони та збереження зелених насаджень у місті Києві та їх утримання у здоровому впорядкованому стані. Про це написала депутатка Київської міської ради, секретарка постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

Зокрема йдеться про рекомендації по догляду за кронами дерев. Комісія постановила скасувати омолоджувальну обрізку, яку в європейських країнах давно заборонили, оскільки вона лише шкоди деревам, до того ж доказів її ефективності немає.

Також було встановлено межі обрізки – 35%. «Це означає, що обскубаних дерев-паличок більше не буде», – зазначає Кулеба.

Серед наступних рішень комісії:
 
 – створено робочу групу, яка підготує зміни до чинного законодавства, що стосуватиметься заборони вирубки старих дерев.
«Наприклад, акації у дворі 45 років і по правилам вона досягла своєї вікової межі та її потрібно видалити. А дуб, сосна, липа чи каштан вважаються віковим з 60 років. Ми хочемо змінити ці правила, адже в країні багато старих дерев. Будемо прагнути їх зберегти», – зазначила  секретарка комісії.
 
 – комісія проголосувала за відведення землі КП «Київзеленбуд» для створення екопарку Совські ставки. Також ініціювалося виділення коштів на дослідження, яке буде основою для майбутнього проєкту екопарку;
 
 – біля озера Вирлиця створять сквер, який у перспективі перетворять у парк.
 
Додамо, у Києві продовжують створювати онлайн-мапу дерев. Для чого та як виглядатиме – читайте тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!