Київ

Київський метрополітен закликає ВРУ запровадити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту

915 0
У підприємстві підтримали законопроєкт та просять аби депутати прийняли його, оскільки такі заходи підвищать рівень безпеки у метрополітені.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Київський метрополітен закликає встановити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури. Про це повідомили у пресслужбі комунального підприємства.

У метрополітені зазначають, що днями Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України підтримав та направив на розгляд депутатів законопроєкт № 6164 «Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті». Документ, зокрема, передбачає встановлення відповідальності за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, зокрема й у метрополітен.

Читайте також: Кличко пообіцяв відкрити метро на Виноградар

«Сьогодні, на період дії воєнного стану, одне з найголовніших завдань метрополітену, окрім безпечного перевезення пасажирів, – забезпечення людей надійним укриттям. Водночас на законодавчому рівні відсутня можливість впливу на порушників, які проникають на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема в тунелі, вентиляційні шахти та інші стратегічно важливі приміщення. Мета таких візитів може бути різною, а завдана шкода може нанести непоправних наслідків для людей, які перебувають в укритті на станціях метро», – зазначив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський. 

Читайте також: чому у метро досі великі інтервали у час пік

У метрополітені нагадали, що з перших днів широкомасштабного вторгнення на станціях столичного метро укривались десятки тисяч людей. Нині київський метрополітен працює і як транспорт, і як укриття в цілодобовому режимі. Належний рівень безпеки є пріоритетом для підприємства, тому притягнення до відповідальності осіб, які несанкціоновано проникають на територію метрополітену, є вкрай важливим рішенням. Яке, своєю чергу, надасть змогу посилити безпекову ситуацію на об’єктах критичної інфраструктури.

Додамо, від сьогодні станція метро «Мінська» запрацює на два виходи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!