Київ

Кияни зібрали кошти на реставрацію старовинних дверей аптеки на Хмельницького

642 0
Двері відреставрує ГО «Справжній Київ»

На реставрацію старовинних дверей аптеки в будинку купця Фальберга, на Хмельницького, 42, які демонтували будівельники, зібрали понад 10 тисяч грн. Про це повідомив активіст, заступник директорки Департаменту охорони культурної спадщини Дмитро Перов.

«Зібрали кошти на реставрацію дверей аптеки в Будинку купця Фальберга, на Хмельницького, 42. Дякую всім хто долучився!», - написав він у Facebook.

Нагадаємо, днями у одній з найстаріших аптек Києва, яка належить КП «Фармація», на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка демонтували оригінальні двері. Активісти виступили проти демонтажу і домоглися, аби сторічні двері зберегли.

З  метою їх відновити було  оголошено збір коштів. Двері відреставрує ГО «Справжній Київ»

Як ми писали, київські активісти з ГО «Справжній Київ» продовжують справу загиблого на фронті  києвознавця та гіда Сергія Миронова, який раніше займався реставрацією старовинних дверей.

Як ми писали, активісти взялися реставрувати вхідні двері у хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Про відновлення історичних дверей у будинку на Саксаганського, читайте у репортажі «Твого міста» за посиланням.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!