Львів безоплатно отримає 11 швейцарських трамваїв

4708 0
Поставка трамваїв з Берна до Львова є технічно можливою.
Фото зі сторінки управління транспорту ЛМР

Фото зі сторінки управління транспорту ЛМР

У межах потенційного проєкту «Бернські трамваї для Львова» безоплатно передадуть 11 низькопідлогових членованих трамвайних вагонів від компанії Bernmobil. У середу, 11 жовтня, швейцарські фахівці підтвердили придатність для цього львівських колій. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

З них 8 трамваїв – у робочому стані і будуть курсувати на лініях. Решту 3 призначені для запчастин. За умови схвалення передачі швейцарською стороною, фізично отримати трамваї Львів зможе вже наступного року.

Зазначимо, що про передачу до Львова трамваїв на пленарному засіданні ЛМР 28 вересня повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило. Однак тоді він зазначив, що спочатку швейцарські фахівці мусять оцінити, чи придатні для цього львівські колії.

Читайте також: Про нові маршрути, е-квиток і брак водіїв. Інтерв'ю з керівником управління транспорту

Впродовж 9 -11 жовтня провели оцінку трамвайної інфраструктури міста, перевірку стану колій та їхньої придатності для передбачених трамвайних вагонів. Поставка трамваїв з Берна до Львова є технічно можливою.

Нагадаємо, що більше про ситуацію з транспортом у Львові, чому не вдається знайти водіїв та чи будуть підвищувати вартість проїзду читайте тут.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!