Львів може стати першим українським містом, яке отримає е-квиток. Інфографіка

4610 0
Учора, 17-го січня, депутати узаконили запровадження електронного квитка у громадському транспорті міст України. Міністр інфраструктури вважає Львів одним із найбільш готових до нововведення.
фото: auto.onliner.by

фото: auto.onliner.by

Вододимир Омелян, Міністр інфраструктури, планує за 2-3 місяці запустити пілотний проект е-квитка щонайменше у 2-х містах України. Він вважає Львів максимально готовим до запровадження електронного квитка, - передає Інтерфакс.

Учора, 17-го січня, 265 депутатів ухвалили законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті". Іншими словами, зробили запровадження електронного квитка законним.

Володимир Омелян наголосив: «Це - зручність для пасажирів, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, які можна спрямувати на розвиток транспорту на місцях. Це - боротьба з корупцією та виведення мільйонів гривень, якими громадяни розраховуються у транспорті, у прозору площину».

Читайте також: В одному з трамваїв Львова діятиме електронний квиток. Як скористатися

Інфографіка: Хмарочос

Сергій Журбенко, менеджер проекту автоматизованої системи оплати проїзду "Львівавтодору", у коментарі для Tvoemisto.tv припустив, що найімовірніше пілотним проектом е-квитка у Львові, яке анонсував Міністр інфраструктури, є запровадження електронного квитка у трамваї № 8: пасажири якого від сьогодні, 18-го січня, можуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд смартфоном. 

Нагадаємо, ідею запровадження е-квитка у Львові обговорюють ще з 2011 року, відколи місто вирішило реформувати систему громадського транспорту. У 2016-му до цієї теми повернулися, визначивши ЛКП «Львівавтодор» підприємством, яке займатиметься втіленням електронного квитка. Профінансують нововведення за рахунок кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Кошти використають на обладнання, яке встановлять у кожному транспортному засобі, облаштування необхідних пристроїв, створення колл-центрів й ремонтних підрозділів тощо.

Додамо, що Тарас Спільник, приватний підприємець та власник автобусів, зазначив раніше у коментарі Tvoemisto.tv, що поява е-квитка, безперечно, поліпшить якість перевезень, однак львів’янам доведеться змиритися зі збільшенням вартості проїзду.  Про те, скільки коштуватиме одноразовий проїзд та якими будуть різновиди довгострокових транспортних карток, говорили під час дискусії «Громадський транспорт у Львові: швидкі та довгі рішення», організованій проектом Tvoemisto.tv "Платформа консенсусу" за підтримки міжнародного фонду "Відродження". 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!