Львів не має стати столицею фастфуду, – ресторатор

2565 0
Ресторатори зацікавлені в тому, щоб зберегти заклади з локальною кухнею.

Через пандемію ресторани у Львові працювали зі скороченим персоналом, а деякі автентичні заклади взагалі закриваються. Водночас ресторатори не хочуть, щоб місто перетворювалося на столицю фастфуду, навпаки ж, зацікавлені у збереженні локацій з унікальною кухнею. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомив генеральний директор компанії FFS (мережа ресторанів Pizza Celentano та Kumpel Group) Володимир Гнатюк.

Читайте також: Чекайте на нові рейси та гастротури. Як Україна «продає» Львів

«Для арабських туристів у Львові є привабливою, зокрема, й кухня. Ми не хочемо, щоби Львів перетворився на столицю фастфудів. Ми бачимо динаміку закриття ресторанів, взяти хоча б ту саму «Ґвару» (Ресторан «Ґвара» на вулиці Братів Рогатинців, 32), який був відомий як заклад львівської кухні для містян і гостей та як туристична локація, нещодавно закрився - прим. ред.). Ми зацікавлені в тому, щоби зберегти автентичні заклади та цікаву кухню. Проте під час пандемії всі ресторани працювали зі скороченим персоналом», – говорить він.

За його словами, раніше Львів приваблював не тільки розвагами, а різноманітними подіями, тому на сьогодні портрет туриста варто розглядати широко. Львівські бізнесмени очікують Різдва, оскільки розраховують на приплив туристів з азійських країн на святковий час.

 «На портрет туриста треба дивитися широко, бо це далеко не завжди стереотипний образ. Раніше у Львові був популярний спортивний туризм: забіги, змагання та велопробіги залучали до міста безліч людей на декілька днів. Це величезний пласт, який насправді ще поки недооцінений. Зараз ми очікуємо Різдва. Ми цінуємо це свято, бо його дух завжди привертав увагу туристів до Львова. Сподіваємося, що туристи із Туреччини та Саудівської Аравії теж захочуть відчути цей святковий дух», – розповідає Гнатюк.

Читайте також: «Ресторанів з локальнею кухнею буде все менше». Чому у Львові закрилася відома «Ґвара»

Крім того, є інша тенденція, яку можна простежити. На думку Володимира Гнатюка, центр Львова перестав бути туристичною точкою для містян.

«Ми можемо помітити тенденцію того, що центр став більше капсулюватися. Містяни стали частіше залишатися у себе у спальних районах та проводити там час. Відповідно виросло споживання у спальних районах», – каже генеральний директор компанії FFS.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!