Львів шукатиме інвестора для будівництва канатної дороги на Високий замок

4504 0
Проєкт втілюватимуть виключно за кошти інвестора.
Візуалізація Укрдизайнгруп

Візуалізація Укрдизайнгруп

Депутати Львівської міської ради «розблокували» проєкт канатної дороги на Високий замок. Тепер у Львові зможуть оголосити конкурс на пошуки інвестора, який її будуватиме. Сьогодні, 20 травня, на засіданні Львівської міської ради 52 депутати підтримали відповідну ухвалу.

Читайте також: Приємне з корисним. Якою може бути канатна дорога на Високий замок

«Це важливий інвестиційний проєкт з будівництва канатної дороги до Високого замку. Вносимо зміни щодо розташування першої станції канатної дороги – переносимо її на вулицю Кривоноса. Створюємо склад інвестиційної конкурсної комісії, до якої входитимуть представники з виконавчих органів і депутати», – зазначила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

Вона додала, що ухвалу прийняли із правками, що проєкт буде фінансуватись виключно за інвестиційні кошти.

Раніше у коментарі Тvoemisto.tv  в. о. керівника управління інвестицій та проєктів ЛМР Роман Старецький розповів, що у проєкті збільшили присутність інклюзивних елементів. Основним ініціатором проєкту є Асоціація людей з інвалідністю. 

Роман Старецький також зазначав, що завдяки канатній дорозі у місто планують залучити понад 400 мільйонів гривень інвестицій, також кошти, які Львів витратить на проведення інвестиційного та архітектурного конкурсів компенсує інвестор.

«Попередньо йшлось, що сума інвестицій, які плануємо залучити – 400 мільйонів гривень, але через інфляцію вона зросла суттєво. Проєкт передбачає понад 80 мільйонів гривень інвестицій в соціальну інфраструктуру. Також йдеться про будівництво пішохідного моста між меморіалом Небесної сотні і губернаторськими валами. Це інвестиції у парк. А також створення системи доступності для маломобільних людей. Такі канатні дороги мають дуже різну функцію», – зазначив Роман Старецький.

Читайте також: Пішохідний міст пам’яті Героїв Небесної сотні у Львові коштуватиме 36 млн грн. Наразі грошей нема

Нагадаємо у 2019 році Львівська міська рада затвердила інвестиційний проект підвісної канатної дороги на Високий замок. До інвестиційного проекту входить підвісна оглядова канатна дорога з музеями, станції та відповідний сервіс. Крім цього, зі скверу «На валах» мають прокласти пішохідний міст до Меморіалу героїв Небесної сотні через вулицю Кривоноса.

Також інвестор має провести благоустрій парків «Високий Замок» та «На Валах», облаштувати безбар’єрний доступ до канатної дороги для людей з інвалідністю та реконструювати частину спортивних та дитячих майданчиків у парку. Розробкою проекту займалась архітектурна компанія «Укрдизайнгруп», а ініціатором виступила ГО «Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю». Про наміри будівництва місто вже повідомило Мінкульт та ЮНЕСКО.

Маршрут підвісної дороги планували прокласти від північних терас парку «На Валах» до верхніх оглядових майданчиків. На перспективу також пропонують прокласти витяг із вулиці Хмельницького. Протяжність дороги – 524 м. Весь витяг матиме 17 кабін на 8 осіб.

Увести в експлуатацію канатну дорогу планували у першому кварталі 2021 року, а окупити вартість проєкту за 10 років.

Вікторія Савіцька 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!