Пішохідний міст пам’яті героїв Небесної сотні у Львові коштуватиме 36 млн грн. Наразі грошей нема

4265 0
Цього року мали провести тендер, аби обрати виконавця робіт, втім роботи призупинили через епідемію. Кошти, які передбачили на будівництво моста, перерозподілили.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові спорудять пішохідний міст пам’яті героїв «Небесної сотні» через вулицю Кривоноса за майже 36 мільйонів гривень. Про це Тvoemisto.tv повідомили у Львівській міськраді у відповідь на інформаційний запит.

Уже готова проєктно-кошторисна документація, її вартість понад мільйон гривень. Загальна кошторисна вартість будівництва пішохідного моста пам’яті героїв «Небесної сотні» – 35 млн 905 тис. грн. Вартість ще можуть скоригувати відповідно до результатів тендерних процедур, за якими обиратимуть замовника..

Читайте також: Пішохідний міст на вулиці Кривоноса у Львові будуватиме інвестор

Директор ЛКП «Зелений Львів» Володимир Данилюк каже, що кошти, які цього року передбачили на будівництво моста, перерозподілили. «На 2020 рік були закладені кошти для проведення тендеру із визначення підрядної організації. Але через епідемію ці роботи призупинили і кошти, які були передбачені на будівництво моста, були перерозподілені між департаментами міськради. Якщо будуть передбачені кошти, ми оголосимо тендер на визначення підрядної організації», – зазначив він.

За проєктом упорядковуватимуть частину території парку «На Валах», там встановлять підпірну стінку для укріплення рельєфу. Міст сполучатиме парк і сквер на вул. Кривоноса. На площі перед мостом облаштують громадський простір, там встановлять лавки, облаштують додаткове вуличне освітлення, використовуватимуть ліхтарі, а також нижнє та стрічкове освітлення.

«По всій довжині мосту встановлять огородження з гартованого скла. На мості буде зона, де можна буде проводити експозиції художніх робіт. Також проєктом передбачили облаштування велодоріжки. Вона проходитиме по території парку «На Валах», перетинатиме вул. М. Кривоноса, по ділянці скверу на цій вулиці», – йдеться у повідомленні.

З південного боку до осі мосту облаштують сходи та пандуси.

«З північного боку вісь мосту сполучається з громадським простором пам'яті героїв «Небесної сотні». Вздовж велодоріжки біля пандусу пішохідного мосту проєктом передбачається встановлення залізобетонної підпірної стінки для укріплення рельєфу», – йдеться у повідомленні.

Меморіал складатиметься з двох частин: площі зі стелою на верхній терасі та з пішохідного мосту між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса.

Нагадаємо, торік виконком ЛМР затвердив містобудівні умови та обмеження для будівництва пішохідного мосту через вулицю Кривоноса. Міст пролягатиме через зону історичної забудови, що перебуває під охороною ЮНЕСКО. Його зведення є другою чергою будівництва Меморіалу Небесної Сотні на пагорбах на вулиці Кривоноса. Сам меморіал відкрили 14 жовтня торік. Облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018 року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв. Раніше у міськраді розглядали варіант, що міст будуватиме інвсетор.

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто» за підтримки компанії EasyPay

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!