Львівавтодор оголосив тендер на проектування тунелю нової вулиці на Левандівці

9487 0
Будівництво вулиці розділили на два окремі проекти, оскільки технологія прокладання тунелю та вулиці різниця і її можуть виконувати різні фахівці.
Фото: google maps

Фото: google maps

ЛКП «Львівавтодор» оголосив тендер на проектування тунельного шляхопроводу під залізничними коліями станції Клепарів. Він стане частиною нової вулиці на Левандівці, що сполучатиме Суботівську та мікрорайон Рясного. Відповідний тендер опублікували на сайті електронних закупівель Prozorro.

Читайте також: На Сихові планують збудувати нову вулицю

Будівництво вулиці розділили на два окремі проекти, оскільки технологія прокладання тунелю та вулиці різниця і її можуть виконувати різні фахівці. Тендер на проектування вулиці оголосили ще на початку липня. Виконати проект тунелю мають до кінця березня наступного року.

Орієнтовна довжина проектованої вулиці становитиме 2,5 км. На проїжджій частині мають прокласти асфальт, хідники, облаштувати велодоріжки, хідники, зупинки громадського транспорту. Вздовж вулиці мають передбачити місця для висадки дерев, а мережі прилеглих вулиць – реконструювати. На вулиці прокладуть тролейбусні мережі та встановлять освітлення.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з’єднати дорогою

Нагадаємо, містобудівні умови та обмеження на проектування вулиці погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР 2 листопада.

Проект нової вулиці обирали із трьох варіантів: регульований переїзд через колію, естакада або тунель під коліями. Втім зупинилися на варіанті тунелю. 

Раніше повідомлялося, що збудувати вулицю планують до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Нова вулиця має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!