Ракетна небезпека для Львівщини, працювала ППО та чи варто зберегти старі ринки у середмісті Львова. Підсумки доби

4054 0
Нині 11 квітня та 778 доба героїчного протистояння агресії рф.
Пуск балістичної ракети

Пуск балістичної ракети

Акцент дня: Близько 5 млн грн на БпЛА. Сільрада на Львівщині може переплатити на закупівлі дронів. Славська сільрада 3 квітня уклала договір з ТзОВ Мінвік на 28,4 млн грн на закупівлю 355 безпілотників п’ятьох типів. Tvoemisto.tv проаналізувало документ на Prozorro.

Читайте також: Хотіли вивезти за кордон. На Львівщині викрили контрабанду деревини на понад мільйон гривень. Товарно-супровідні документи містили неправдиві відомості.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині оголошували повітряну тривогу. Сигнал небезпеки пролунав о 03:39, відбій – о 06:50. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, ворожий безпілотник зайшов у повітряний простір нашої області. Наразі рухається у напрямку Львова. Згодом він перебував у повітряному просторі над Червоноградським районом. Ще дві цілі зайшли на територію нашої області з Тернопільщини та Івано-Франківщини. Була загроза для Дрогобицького району.

Голова ОВА спростував інформацію ЗМІ про вибухи у Львові.

О 05:36 було зафіксовано зліт МіГ-31К, о 05:55 ракети зайшли у повітряний простір Львівщини. Небезпека для Добротвора, працювала ППО.

О 06:01 ракета «Кинджал» прямувала в напрямку Львова. Ракетна загроза була Стрия та Стрийщини.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 55 бойових зіткнень, найбільше на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, відповідно 23 та 16. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 – по його зенітно-ракетному комплексу, 1 – по артилерійській системі та 1 – по станції РЕБ. Уражено ворожий зенітно-ракетному комплекс.

Уночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети та БпЛА типу «Shahed-136/131». За попередньою інформацією, силами протиповітряної оборони 37 з 40 БпЛА було знищено. Інформація щодо ракет уточнюється.

Читайте також: У Криму збили російський гвинтокрил Ка-27. Він призначений для пошуку, виявлення, відстеження та знищення сучасних підводних човнів.

Та: У РНБО пояснили, чи будуть мобілізовувати жінок. Жоден закон цього не передбачає.

А також: У Раді пропонують дозволити чоловікам за кордоном дистанційно оновити дані в ТЦК. Для цього буде передбачено кілька способів.

І ще: У Львові відкрили новий рекрутинговий центр. Деталі. Його організувала 24 окрема механізована бригада імені короля Данила.

Тема дня: «Тут вирує своє життя». Чи потрібні старі ринки в середмісті Львова. Один із найдавніших ринків Києва – Житній – виставили на орендний аукціон. Таке рішення викликало побоювання, що ринок можуть закрити, а територію забудувати. Тvoemisto.tv вирішило розповісти, яка доля найстаріших ринків у середмісті Львова, в якому вони стані, чи є там покупці, чи можуть зникнути торгові площі та чи варто їх усе-таки зберегти.

Ключові події:

1. Справи Майдану. За розстріл мітингувальників в Києві судитимуть командира львівського «Беркута». Підозрюваний на підставі рішень суду з 2023 року знаходиться під вартою.

Читайте також: Садовий повідомив про нові призначення двох уповноважених міськради. Зокрема, Ірина Маруняк стала уповноваженою Львівської міської ради з питань доступності, а Наталя Бунда від сьогодні працюватиме Уповноваженою з питань культури.

Та: Депутатка Київради Ксенія Семенова стала в.о. ректорки НАУ. Держава планує реформувати університет;

2. У МОН помітили збільшення студентів призовного віку та проведуть перевірку. У 2022 році кількість здобувачів освіти збільшилась у 19 разів.

Читайте також: В Україні хочуть створити реєстр школярів за кордоном.

Та: На Київщині протягом двох місяців відновлять два заклади освіти. Ремонти проводять коштом меценатів;

3. Поляки продовжують блокувати три пункти пропуску. Яка ситуація на кордоні. На раніше розблокованих напрямках також є черги, зокрема, на «Краківці» та «Шегинях».

Читайте також: Стала відома вартість ремонту тунелю метро на Теремки. Гроші виділяють з резервного фонду міста.

Та: У Львові відновлять роботу три автобусні маршрути. Як курсуватимуть. Йдеться про автобуси №30, №48 та №57.

Окрім того, одна із вулиць Львова стане односторонньою. Зокрема, вся вулиця Кубійовича і невелика ділянка Кубанської;

4. Які спеціалісти на Львівщині мають найбільший попит. Середній розмір заробітної плати в актуальних станом на 1 квітня цього року вакансіях становив 13 725 грн, а середня величина допомоги з безробіття 4 384 грн.

Читайте також: Біля прокуратури і Львівської ОВА мітингували проти забудовника, який протермінував здачу будинку. Львів’яни знову протестували проти «Рубікон-груп».

Та: Батьки львівських учнів хочуть перекрити трасу Київ-Чоп. У чому причина. Уже кілька тижнів у школі № 96, що на вулиці Довженка, 13 триває конфлікт;

5. Зі Львова до Ужгорода на сакури. Як доїхати та локації. Масове цвітіння дерев японської вишні триватиме до середини квітня.

На цю ж тему: Де у Львові цвітуть дерева та тюльпани. Локації.

Читайте також: У Шевченківському гаю у Львові відреставрують ще три старовинні садиби. Зокрема, повністю перевезену садибу з Полісся.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!