Львівська міська рада хоче повернути собі повноваження з вивозу сміття

1876 0
Нова програма поводження з ТПВ має запрацювати в місті до першого квітня.
Фото: mistovechirne.in.ua

Фото: mistovechirne.in.ua

Львівська міська рада починає низку заходів, аби повернути повноваження щодо вивозу сміття зі Львова місту. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 1 березня, під час засідання виконавчого комітету.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

До програми входить одразу декілька пунктів, щодо того, яким чином місто планує поводитися зі сміттям. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv в. о. директора департаменту поводження з відходами ЛМР Сергій Сало, всі ці заходи спрямовані дати не тільки екологічний, а й економічний ефект. Втім, оцінити його можна буде тільки по завершенню всіх заходів.  

Серед основного – в міській раді повинні організувати збір, оброблення і перевезення сміття. Крім того, затвердити цілу Програму поводження з ТПВ в місті до 2021 року. Зазначимо, що до 2021 року у Львові саме мають завершити будівництво комплексу перевантаження та переробки сміття. Наступний крок – обрати, хто вивозитиме сміття з міста.  

Читати також: «Та набийте їм морди»: Як пройшли слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу

«Виконавці, які надають послуги збору і вивозу сміття у Львові і по всій Україні визначаються на конкурсних умовах. Якщо брати угоди, які діють нині, то в ЛОДА проводили відповідні конкурси в лютому чи в березні минулого року», – зазначив Сергій Сало.

Разом із перевізником, мають знайти і новий полігон для вивезення ТПВ. Згідно з рішенням виконкому, він має бути на відстані до 350 км від міста. Сергій Сало каже, що приймати львівське сміття може не один полігон, а одразу декілька і потрібних для цього наявних полігонів у зазначеному радіусі є достатньо. Щоправда, можуть різнитися об’єми сміття та періодичність вивозу. Зокрема, одні полігону здатні приймати до 15 тон ТПВ щденно, в той час, як інші – тільки раз на тиждень. Усе це Львівська міська рада має впровадити вже до першого квітня цього року.

Читайте також: Які компанії хочуть будувати сміттєпереробний комплекс у Львові. Перелік

Зазначимо, що керівники ЛОДА і ЛОР, Олег Синютка і Олександр Ганущин, під час апаратної наради 25 лютого заявили, що планують розірвати чинний договір із міською владою про вивезення і утилізацію сміття зі Львова і передати ЛМР повноваження з вивезення ТПВ вже з 1 квітня цього року. Відповідний проект рішення має розглянути під час сесії ЛОР вже 12 березня. Додамо, що Львівська міська рада планує придбати земельну ділянку площею 25−30 га для полігону під ТПВ. 

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!