Які компанії хочуть будувати сміттєпереробний комплекс у Львові. Перелік

3100 0
До другого етапу тендеру пройшли 5 іноземних компаній.
Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Європейський банк реконструкції і розвитку оприлюднив шорт-лист компаній, які готові будувати сміттєпереробний комплекс у Львові на вулиці Пластовій, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний комплекс у Львові. Візуалізація

«Загалом у переліку п’ять провідних європейських компаній, які збудували аналогічні сміттєпереробні комплекси у Європі. Це компанії з Польщі, Німеччини, Греції, консорціум компаній з Австрії та Туреччини, Нідерландів та Литви», — розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, яке займається будівництвом заводу у Львові.

До другого етапу тендеру на будівництво заводу ввійшли такі компанії:

  • Control Process S.A. (Польща);
  • Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина);
  • Helector S.A. (Греція);
  • консорціум MUT (Австрія) тf Dogusan (Туреччина);
  • консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Читайте також: Хто проектуватиме сміттєпереробний комплекс у Львові

Після оприлюднення списку компаній, за словами Вадима Ноздрі, учасники тендеру отримають другу частину документації, після чого відбудеться технічний тендер із перевірки документів на техзавдання. Далі Львів оголосить конкурс, що стосуватиметься ціни будівництва. Якщо тендерні процедури пройдуть без затримок, то будувати завод почнуть у 2019 році, а запрацює він ще за два роки.

Читати також: «Та набийте їм морди»: Як пройшли слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. 10 квітня виконком ЛМР видав містобудівні умови та обмеження для будівництва сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13.

На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній.

Довідка

Компанія Control Process S.A. (Польща) збудувала завод із переробки відходів у Ольштині (Польща), механіко-біологічний комплекс із переробки відходів у Стальовій Волі (Польща), завод із переробки відходів у Люльково (Польща) та механіко-біологічний комплекс із переробки відходів у Тонішево (Польща).

Компанія Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина) збудувала механіко-біологічні комплекси з переробки комунальних відходів у Софії (Болгарія), Рексемі (Великобританія), Жарах (Польща) та Познані (Польща).

Компанія Helector S.A. (Греція) збудувала механіко-біологічні комплекси з переробки ТПВ у Ано-Ліосія (Греція), Ларнаці (Кіпр), Берліні (Німеччина), Трірі (Німеччина) та Оснабрюку (Німеччина).

Консорціум із двох фірм — MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина). Компанія MUT збудувала заводи з переробки ТПВ у Багдаді (Ірак), Сомі (Угорщина), Бекешчаба (Угорщина), Перніку (Болгарія).

Консорціум із двох фірм — WTT (Нідерланди) + Axis (Литва). Компанія WTT збудувала комплекс із переробки комунальних відходів у Лондоні (Велика Британія), а компанія Axis збудувала комплекс у Каунасі (Литва). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!