Львівська міська рада просить Кабмін погасити майже 1 млрд грн боргу

1720 0
Це прохання стосується погашення заборгованості держави перед органами місцевого самоврядування з різниці в тарифах підприємствам теплопостачання міста.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Львівська міська рада звернулася до Кабінету міністрів України з проханням погасити заборгованість, яку має держава перед органами місцевого самоврядування щодо різниці в тарифах підприємствам теплопостачання Львова у розмірі 996 млн грн. Це рішення погодив виконавчий комітет ЛМР 9 травня.

«Станом на сьогодні діють тарифи, які були затверджені у 2018 році. У законодавстві є заборона щодо піднесення тарифів, і в тарифах існуючих зарплата працівників теплопостачальних організацій є 5200 грн, тому станом на зараз місто змушене давати дотації, щоб ці організації працювали і мали можливість забезпечувати послугами населення. На сьогодні є заборгованість різниці в тарифах у розмірі 996 млн грн. Це є заборгованість держави перед органами місцевого самоврядування», – сказала заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Міськрада просить погасити цю заборгованість до 1 вересня 2023 року, бо станом на сьогодні місто також має борги перед НАК «Нафтогазом», тож це дасть можливість оплатити їх, зазначила Ірина Маруняк.

Читайте також: Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Інструкція

Нагадаємо, що в липні 2019 року Кабмін ухвалив постанову, якою запровадив пільгові ціни на газ. 29 квітня 2022 року уряд ухвалив рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Також зазначимо, що 29 липня Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт про мораторій на підвищення тарифів на опалення, гарячу воду та газ. У серпні президент підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів на період воєнного стану та шість місяців після його скасування.

Як отримати пільги на житлово-комунальні послуги читайте тут.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!