Львівська міська рада виділила землю під Палац спорту на Сихові

3048 0
Вартість будівництва становить майже мільярд гривень.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

На Сихові побудують Палац спорту вартістю 985 млн грн. Відповідне рішення депутати львівської міськради ухвалили сьогодні, 30 жовтня, під час позачергового пленарного засідання.

Крім того, депутати виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га на проспекті Червоної Калини. Замовником будівництва визначили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке створили майже три тижні тому. Внісши зміни до бюджету розвитку на цей рік, депутати передбачили 1 млн грн для статутного фонду комунального підприємства. ЛКП «Палац ігрових видів спорту» має провести міжнародну закупівлю і визначити підрядника. Будівництво мають розпочати вже цього року, воно має тривати три роки.

«Планується введення Палацу спорту в експлуатацію почергово. Проект зроблений так, що окремі його частини можуть працювати самостійно», – повідомила під час засідання директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Читайте також: У Львові створили ЛКП для будівництва спорткомплексу на Сихові

За її словами, для реалізації проекту місто не планує брати кредити, а додаткове фінансування буде залучати, укладаючи договори та партнерські угоди.

Нагадаємо, що згідно з проектом загальна площа майбутнього Палацу спорту становить 14 623 кв. м. Майбутній комплекс використовуватимуть для занять регбі, гандболом, баскетболом та водним поло, а дах будівлі обладнають як лижний схил.   

Візуалізація прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!