Львівська міськрада судиться з облрадою. Вони «зіштовхнуться» в суді Києва

1427 0
Причина в трьох будівлях загальною площею 810,2 кв.м, що розташовані на вул. Шевченка, 186.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Львівська міськрада звернулась до Господарського суду Києва із позовом до Львівської облради щодо витребування із незаконного володіння майнового комплексу за адресою вул. Шевченка, 186. 

Джерело: ЄДРСР

До спірного майнового комплексу входять: 

  • прохідна Б-1 площею 24,3 кв.м; 

  • адмінкорпус В-1 площею 332,2 кв.м, 

  • склад Г-1 площею 453,7 кв.м. 

У судовій ухвалі немає обґрунтування позивача, проте в юридичному департаменті ЛМР у коментарі Tvoemisto.tv пояснили, що ці будівлі перейшли до комунальної власності Львова ще у 1993 році на підставі ухвали Львівської обласної ради народних депутатів №288, і наразі перебувають на балансі Державного виробничо-торговельного підприємства «Харчування», засновником якого є ЛМР. Проте вже у серпні цьогоріч до ЛМР звернулась директорка цього ДП, заявивши, що управління майном спільної власності ЛОР планує вилучити ці приміщення. 

Читайте також: На Львівщині громаді повернуть землі, які забрали у ексдепутата ЛМР

У юрдепі пояснили, що державний реєстратор Солонківської сільської ради у червні 2023 року до цього зареєстрував право власності ЛОР на спірний комплекс на підставі свідоцтва, яке вона сам ж видала ще у 2009. У червні 2009 року ЛОР прийняла рішення оформити право власності на спірні об'єкти на Шевченка, 186. У цьому рішенні ЛОР зазначено, що балансоутримувач у них відсутній.

За Законом України таке відчудження можливе лише за рішенням власника або уповноваженого ним органу. Та так як ЛМР згоду на передачу комплексу до спільної власності територіальних громад області не давала, то там вважають, що облрада була не в праві реєструвати за собою право власності на ці будівлі. 

У зв’язку з цими аргументами суд вирішив прийняти позовну заяву ЛМР та відкрити провадження у цій справі. Підготовче засідання призначили на 20 грудня цього року. 

Довідка

Державне виробоничо-торгівельне підприємство «Харчування», згідно з даними Youcontrol, заснували у Львові у 1992 році. Теперішньою його керівницею є Мирослава Радковська. Основний вид діяльності – неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. 

Нагадаємо, що також зараз тривають суди між Львівська міська рада та Львівською облрадою за десяток будівель у місті. Детальніше про це читайтет тут.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!