Львівська обласна рада надала волонтерській кухні приміщення без електроенергії

1109 0
Волонтери просять небайдужих львів'ян допомогти зі збором коштів.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

«Львівська волонтерська кухня», яку хотіли виселити з приміщення через потребу негайного ремонту, продовжує свою роботу. Водночас волонтерам надали два приміщення, однак вони потребують ремонту та підключення комунікацій. Наразі організація збирає кошти для оплати підключення електроенергії в одному з наданих приміщень. Про це повідомила у коментарі  Tvoemisto.tvкоординаторка організації Оксана Мазар. 

Як зазначила волонтерка, організація досі працює на вул. Просвіти, адже в наданих приміщеннях ще не закінчили ремонт. Спочатку Кухні надали приміщення від Львівської міськради на вул. Хорватській, як додаткове до Просвіти, однак їх попросили залишити його.

«Ми почали обурюватись, тому що приміщення на Хорватській нам замало. Там немає під’їзду, можливості завозити овочі. Ми плануємо там організувати кондитерський цех для випічки та виготовлення імбирих сумішей», – каже жінка.

Натомість волонтерам Львівська обласна рада надала приміщення на пр. Чорновола. Там є подвір’я, що неабияк зручно, адже до організації щодня привозять до тонни овочів.

Читайте також: Після 9 років допомоги військовим виселяють з приміщення. Як у Львові працювала волонтерська кухня 

«Одні люди допомогли нам вичистити ту територію, інші – бруківку покласти. Нарешті наші ремонти доходять до логічного завершення. Залишилось переробити санвузол, підключити газ та опалення і в одній кімнаті покласти плитку. Однак найголовніше це енергія, без неї наше обладнання просто не буде працювати. За її підключення нам виставили кошторис у 250 тисяч. Це для нас захмарна сума. Однак є хороша новина – підрядник увійшов у наше становище і знизив ціну до 150 тисяч. Ми вже щасливі, що матимемо електрику і незабаром зможемо туди перебратися», – повідомила Оксана Мазар.

Що на вул. Хорватській, що на пр. Чорновала приміщення волонтерам надали без комунікацій, але за символічну суму. 

«Що цікаво, на Хорватській ми заплатили тисячу гривень за знос приміщень. Тобто ми його відновлюємо, там щурі і страшна сирість, і ще треба заплатити за знос. Це якись сюр», – зазначила волонтерка.

Допомогти «Львівській волонтерській кухні» можна за рекзвізитами:

ГО ЛЬВІВСЬКА ВОЛОНТЕРСЬКА КУХНЯ

Код отримувача: 42022750

Рахунок отримувача: UA273052990000026000001000370

Назва банку: АТ КБ "ПРИВАТБАНК"

Нагадаємо, спроби виселити волонтерів із приміщення тривають упродовж кількох років. Натомість Львівська ОВА не пропонує комфортної альтернативи. Зараз організація займає три приміщення: кухня, маленька кімната і ще одна кімната, де стоять апарати для сушіння овочів та фруктів. Загальна площа її «володінь» становить до 40 квадратних метрів. Раніше волонтери у коментарі Tvoemisto.tv заявляли, що з 25 липня не зможуть продовжувати працювати, адже не мають альтернативного приміщення, куди могли б переїхати на час ремонту в будівлі на вулиці Просвіти. 

Водночас директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска зазначав, що волонтерів ніхто не виселяє, проте в приміщенні немає нормальних умов, воно потребує негайного ремонту. Зокрема, місто надало волонтерській кухні приміщення на вул. Хорватській, проте воно наразі не є придатним для розміщення. Детальніше про те, чому волонтерська кухня могла закритися і що про це казала влада читайте за посиланням

Історія «Львівської волонтерської кухні» розпочалася у 2014 році з рецепта сухого борщу. Тоді небайдужі львів’яни сушили вдома овочі і приносили їх волонтерам. Людей не вистачало, не було сушарок, але був запал до роботи і величезна потреба військових на передовій у харчах. З часом рецепти вдосконалювали, з’явилося приміщення й обладнання, а отже, й велика кількість сухих страв. До «Львівської волонтерської кухні» долучилися охочі допомогти з різних куточків світу, зокрема Великої Британії. Детальніше про це ми розповіли у матеріалі за посиланням.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!