Львівські лікарі врятували військового з онкологічним захворюванням

472 0
У чоловіка пухлини були не лише у прямій кишці, а й в печінці.
Фото умовне/getty images

Фото умовне/getty images

Лікарі проктологічного відділення Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру врятували військового з онкологічним захворювання прямої кишки на IV стадії та з вираженою супутньою патологією. Про це повідомили у пресслужбі Центру.

З 2014 року Ігор захищав Україну на фронті, з 24 лютого 2023 року у чоловіка почалась важка хвороба. Ніяких скарг у чоловіка не було, тому хвороба стала жахливою несподіванкою, її діагностували на IV стадії.

В.о завідувача проктологічного відділення Львівського онкоцентру Роман Бойко зазначив, що чоловіка ретельно готували до операції тривалий час, адже пухлини були не лише у прямій кишці, а й в печінці. Тож пацієнт отримував спеціальне лікування майже 8 місяців.

Читайте також: Львівські медики вперше в Україні розділили печінку, щоб врятувати одразу двох пацієнтів

Спочатку пацієнт отримав хіміотерапію, яка передує хірургічному лікуванню. За допомогою хіміотерапії нам вдалося припинити ріст пухлин в кишці та печінці, навіть частково зменшити їх в об'ємі. Потім за допомогою спеціального методу радіочастотної абляції йому ліквідували поодинокі вогнища у печінці.

Крім цього, у чоловіка є супутня патологія – тромбоцитопенія, тобто у нього погане згортання крові, що створювало додаткові ризики і могло зіграти вирішальну роль під час операції. Аби уникнути кровотечі під час операції, певний період йому вводили спеціальні препарати, які покращили показники згортання крові. І лише після цього лікарі провели йому операцію по видаленню пухлини прямої кишки. Операція пройшла успішно.

Нагадаємо, лікарі Центру дитячої медицини успішно провели передчасно народженому Владиславу процедуру лазерної ретинопатії. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!