Львівські лікарі врятували дитину з двобічною пневмонією та рідиною в легенях

13437 0
Використали метод торакоскопії, що являє собою вузьку трубку з камерою на кінці.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

У Клінічному центрі дитячої медицини вилікували 7-річного хлопчика із двобічною пневмонією за допомогою торакоскопії. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Першим симптомом хвороби була висока температура. Дитину лікували антибіотиками, однак легше не ставало. Згодом у 7-річного Матвія почали боліти плечі та груди, на рентгені виявили ознаки двобічної пневмонії та лівобічного ексудативного плевриту. 

У Центрі дитячої медицини поставили діазгноз – двобічна, полісегментарна пневмонія, лівобічна деструктивна пневмонія, лівобічний ексудативний плеврит, лівобічний фібриноторакс. Тобто двобічне запалення легень, рідина в лівій плевральній порожнині та спайки, які створювали ефект бджолиних сот. Рідина була обмеженою і звичайним дренуванням її не можна видалити з плевральної порожнини.

Читайте також: Львівські лікарі вилікували від остеомієліту 2-річного хлопчика

Дитині провели торакоскопію, адгезіолізис. Це роз'єднання плевральних спайок. Також провели санацію та видалили з плевральної порожнини повітря, крові або рідини, розправили легені та ліквідували зміщення середостіння, яке спричиняє гемодинамічні порушення. Опісля ще продовжили медикаментозне лікування. Хлопчика вже виписали додому.

Нагадаємо, що на Львівщині створили надкластерну лікарню. Західноукраїнський спеціалізований медичний дитячмй центр приєднали до Львівського «ОХМАТДИТ» та створили новий медичний заклад, який має назву «Клінічний центр дитячої медицини».

Для довідки

Торакоскопія легень – це малоінвазивний ендоскопічний метод, за допомогою якого проводиться діагностика або оперативне втручання при патології легень. Торакоскопія являє собою вузьку трубку з камерою на кінці, яка вводиться в плевральну порожнину через грудну стінку. Цей метод є менш травматичним, ніж звичайна операція, дає набагато менше ускладнень, скорочує терміни реабілітації, знижує потребу в знеболюванні і необхідність перебування у відділенні реанімації в післяопераційному періоді.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!