Львівські медики успішно вилікували 2-річну дитину з пневмонією

558 0
У хлопчика виявили бактерію, яка є стійкою до більшості антибіотиків.
фото умовне

фото умовне

Хірурги лікарні «Охматдит» успішно вилікували 2-річного хлопчика Деміра із пневмонією. Про це повідомила пресслужба лікарні.

Сім'я приїхала з Дрогобича Львівської області. Деміру 2 рочки. Почалося все із симптом вірусної інфекції. А після 2 днів вдома у дитини почалися симптоми пневмонії. У місцевій лікарні хлопчика лікували антибіотиками. Але малюку краще не ставало. Тож сім'я вирішила звернутися до львівського «Охматдиту».

Читайте також: Львівські медики вперше в Україні розділили печінку, щоб врятувати одразу двох пацієнтів

Фахівці виявили у дитини двобічну пневмонію, лівобічний ексудативний плеврит та фібриноторакс. Хірурги шпиталю провели діагностично-лікувальну торакоскопію. Фахівці оглянули плевральну порожнину, розʼєднали плевральні спайки. Також провели ряд лікувально-профілактичних заходів з оздоровлення організму і видалення з плевральної порожнини повітря, крові або рідини, розправлення легені та ліквідація зміщення середостіння, яке спричиняє гемодинамічні порушення. Вміст з плевральної порожнини скерували на бактеріологічний посів, щоб визначити яка саме бактерія викликала дане захворювання. Виявили бактерію, яка є стійкою до більшості антибіотиків.

Читайте також: «Я вже долікувався…» До чого призводить безконтрольне вживання антибіотиків 

«Пневмонія спричиняє інтоксикацію, дихальну недостатність. Усі важко переносять це захворювання. Тим більше, із масивними ураженнями та плевритом», - зазначив торакальний хірург Олександр Колодій. 

Нагадаємо, лікарі Центру дитячої медицини успішно провели передчасно народженому Владиславу процедуру лазерної ретинопатії. Дитина народилася у пологовому Закарпаття передчасно, на 28 тижні вагітності мами із вагою 800 грам. У Владислава після народження діагностували бронхолегеневу дисплазію, крововилив у мозку та пневмонію.

Юлія Кметик

Фото Центру дитячої медицини «Охматдит»

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!