Львівські митники виявили в автомобілі приховані товари на півмільйона гривень

595 0
Жінка намагалася ввезти в Україну шкурки песця та техніку на пів мільйона гривень.
фото: львівська митниця

фото: львівська митниця

На кордоні в пункті пропуску «Шегині – Медика» митники виявили приховані товари на півмільйона гривень. Про це повідомила пресслужба Львівської митниці. 

Як йдеться у повідомленні, 44-річна мешканка міста Яворів прибула в пункт пропуску «Шегині – Медика» із Польщі за кермом мікроавтобуса Peugeot Boxer. Під час проходження митного контролю жінка вказала у декларації, що переміщує  два дивани, автозапчастини і продукти харчування. Однак, під час огляду транспортного засобу митники виявили приховані товари: в конструктивних порожнинах вантажного відсіку знаходилось чотири MacBook Air 15 та чотири смарт-годинники Apple Watch; у спеціально підготовленій ніші, не передбаченій конструкцією авто – один ноутбук і 30 зарядних пристроїв Apple, а в диванах під оббивкою –  25 необроблених шкурок песця.

Читайте також: Львівські митники виявили партію контрабандних IPhone 15 Pro на майже 3 млн гривень

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення безпосередніх предметів порушення.

Мікроавтобус, техніку та хутро, орієнтовною вартістю 500 тис. гривень, вилучили. Справу розглядатимуть в суді. 

Нагадаємо, львівські митники вилучили у водія одяг загальною вартістю 1 мільйон гривень, який чоловік намагався ввезти в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!