Львівські митники виявили незаконне перевезення 65 тонн чорних металів

723 0
Їх намагались доправити під виглядом вживаних залізничних рейок.
Фото: Львівська митниця

Фото: Львівська митниця

Львівські митники зупинили незаконне вивезення чорних металів. Їх намагались доправити під виглядом вживаних залізничних рейок. Вартість однієї поставки становить понад 750 тис. гривень. Покупцем виявилась польська фірма. Про це повідомила Львівська митниця.

«Нещодавно один з суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності подав у Відділ митного оформлення №1 митного поста «Львів-північний» декларацію для оформлення використаних залізничних рейок, загальною вагою 65,5 тонни. Продавцем товару значилась підприємство м. Кременчук, а покупцем – польська фірма», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: На Львівщині у водія виявили незадекларовану косметику вартістю 1,5 млн грн

Співробітники митниці відібрали зразки товару та скерували до Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби для перевірки законності переміщення вантажу  За результатами експертизи встановлено, що «залізничні рейки», про які йдеться в товаросупровідних документах, насправді являються брухтом чорних металів, таким чином експортер не сплатив до Держбюджету понад 465 тис. мита.

За цим фактом складено адміністративний протокол, відповідно до ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил із конфіскацією цих товарів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!