Львівські шахістки увійшли в топ-10 чемпіонату світу з швидких шахів

1023 0
Вони зайняли шосте і дев’яте місце відповідно.
Фото: НОК

Фото: НОК

У Варшаві завершився чемпіонат світу з швидких шахів, у якому львівські шахістки увійшли у топ-10. Зокрема, Наталія Букса стала шостою, а Анна Музичук посіла дев’яте місце. Про це повідомили в НОК України у Львівській області.

Читайте також: Пауерліфтер зі Львівщини виборов срібло на Чемпіонаті України

«Наталія Букса набрала 11,5 очок із 17-ти можливих і стала шостою. А Анна Музичук із 11 пунктами посіла дев'яте місце. Ще одна шахістка з Львівщини Марія Музичук зайняла 23-тє місце (10), – зазначили вони.

У змаганнях чоловіків найвище місце серед українців також посів представник львівської шахової школи - Мартин Кравців. Він набрав 13,5 очок із 21-го можливого і став 13-м.

Додамо, що чемпіонкою світу з бліцу серед жінок стала шахістка з Казахстану Бібісара Асаубаєва, а серед чоловіків – француз Максим Ваш'є-Лаграв.   

Читайте також: Збірна українських шахістів вперше перемогла на командному чемпіонаті Європи

Нагадаємо, чоловіча збірна України вперше в історії здобула перемогу в командному чемпіонаті Європи з шахів. У заключному турі українці виграли в команди з Вірменії з рахунком 3:1, та завоювали перше «золото» у змаганнях. 

23-й командний чемпіонат проходив у словенському курортному поселенні Чатеж-об-Саві. Українська команда набрала однакову кількість очок з французами (по 14), але випередила їх за додатковими показниками. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!