Львівські школи почали приймати документи для виготовлення учнівських карток «ЛеоКарт»

3202 0
«ЛеоКарт» дасть змогу учням безкоштовно, безлімітно та протягом усього року їздити в усіх видах міського громадського транспорту.
фото: Управління освіти ДГП Львівської міської ради

фото: Управління освіти ДГП Львівської міської ради

Школи громади почали приймати документи для виготовлення учнівських транспортних карток «ЛеоКарт». У кожному закладі також мали визначити відповідальну людину, яка збиратиме пакети документів. Про це повідомили в управлінні освіти ЛМР.

Для виготовлення учнівської картки слід надати такі документи:

  • паспорт або свідоцтво про народження;
  • РНОКПП за наявності;
  • кольорове фото (3 см х 4 см);
  • заява на отримання транспортної картки та згода на обробку персональних даних;
  • учнівський квиток (довідка з місця навчання);
  • квитанція про оплату вартості транспортної картки «ЛеоКарт».

 

Вартість транспортної картки становить 60 грн, тепер можна оплатити через термінали Easy Pay та додати чек про оплату до пакету документів. У такому разі транспортні картки учні теж отримають у своїх навчальних закладах. Також подати документи для виготовлення учнівської картки можна через «Портал мешканця» за посиланням.

Читайте також: Перехоплювальні паркінги, е-квиток і безпечні дороги. Що робитиме Львів для покращення мобільності 

Учням, які мають 100% пільгу на проїзд, не потрібно оплачувати вартість транспортної картки. Натомість до пакету документів необхідно додати посвідчення пільговика.

Нагадаємо, з 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ запрацював перший етап електронного квитка. На першому етапі валідувати свої картки можуть лише пільговики. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Зокрема, дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 мають розраховувати за показниками, які надавали ці підприємства, а суму компенсації – залежно від вартості кілометра роботи автобуса. Окрім цього, система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи, для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. 

Додамо, що разовий електронний квиток квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин коштуватиме 10 грн, разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн. Якщо пасажир не зареєстрував проїзд, то заплатить штраф у контролера у розмірі 200 грн. Абонемент на 30 днів коштуватиме 420,00 грн, на 90 днів – 1200,00 грн, на 180 днів – 2200,00 грн і на 365 днів – 3650,00 грн.

Для студентів абонемент на 30 днів коштуватиме 210 грн за наявності персоналізованої трнаспортної картки «ЛеоКарт», а на 180 днів – 1100 грн. Для учнів шкільного віку 60 поїздок в місяць будуть безоплатними протягом навчального року, а в літній період коштуватимуть 10 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!