Львівську компанію змусили повернути державі 20 млн грн несплачених податків

5641 0
Керівник підприємства приховав у податковій звітності відомості про зобов’язання з податку на додану вартість.
фото умовне

фото умовне

У Львові компанія відшкодувала понад 20 млн грн несплаченого податку на додану вартість. Про це повідомила прокуратура Львівської області. 

Встановлено, що керівник підприємства, що здійснює діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі напоями, у тому числі підакцизної групи, приховав у податковій звітності відомості про зобов’язання з податку на додану вартість. Зокрема, в бухгалтерському обліку та відповідно у податковій звітності не були відображені операції, пов’язані зі списанням товарно-матеріальних цінностей.

У межах кримінального провадження керівник підприємства відшкодував завдані збитки в повному обсязі.

За результатами розслідування матеріали обвинувачення передано до суду за фактом умисного ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) (ч. 4 ст. 212 КК України).

Нагадаємо, у Львові забудовника зобов'язали повернути Львівській громаді понад 4 млн гривень боргу за оренду землі. Таким є рішення двох судів, які задовольнили позови юристів департаменту містобудування ЛМР про стягнення заборгованості. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!