Львівський апеляційний суд спростував змову суддів при розгляді замаху на Богдана Копитка

5560 0
Лише троє суддів Львівського апеляційного суду – Михайло Романюк, Олег Березюк та Ігор Галапац – системно розглядали справу.

Львівський апеляційний суд спростував інформацію видання «ГОЛОВНЕ in UA» про те, що автоматизований розподіл справ між суддями відбувається вручну. Ця інформація свідчила про факти втручання в систему щодо справи відносно обвинуваченого Д. Гаврилюка.

В медіа зазначили, що судді навчилися обходити систему й в ручному режимі призначатися саме на ті справи «куди треба» і навіть цілими «трійками» – за будь-яких обставин. 

«Найбільш яскраво факти втручання в автоматизований розподіл суддів, можна побачити на прикладі справи щодо замаху на львівського кримінального авторитета Богдана Копитко. Одним з підозрюваних  у нібито замовленні цього «замаху» є Дмитро Гаврилюк. І хоч сам злочин, як тепер зрозуміло, має усі ознаки інсценування, Гаврилюка вже майже сім років без вироку  утримують за ґратами СІЗО. Він виграв справу в ЄСПЛ проти України, де саме європейські судді зафіксували факти зловживання збоку львівських судів.  Три судді Львівського апеляційного суду – Михайло Романюк, Олег Березюк та Ігор Галапац – системно її «відпрацьовують». Очевидно, що в інтересах конкретної зацікавленої особи, йдеться в повідомленні», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Замах на «авторитета» Копитка: які версії розглядає поліція 

Водночас у суді відповіли, що автоматизований розподіл судових справ між суддями (колегіями суддів) Львівського апеляційного суду здійснюється з урахуванням нормативного документу «Засади використання автоматизованої системи документообігу у Львівському апеляційному суді». Розгляд справ, кримінальних проваджень, як правило, проводиться у складі постійної колегії суддів.

За 2022 рік колегіями суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду у вказаному кримінальному провадженні на ухвали Шевченківського районного суду міста Львова про продовження строку тримання під вартою розглянуто 14 апеляційних скарг, з яких відносно обвинуваченого Д. Гаврилюка - 7, І. Кольцова – 4, С. Монте - 3. У 2023 році розглянули по 4 апеляційних скарг відносно обвинувачених Д. Гаврилюка, І. Кольцова. Всі судді судової палати з розгляду кримінальних справ брали участь у розгляді апеляційних скарг у зазначеному кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що 29 серпня 2016 на автодорозі поблизу села Старе Село Пустомитівського району Львівської області четверо виконавців злочину, діючи за замовленням організатора, з метою вчинення умисного вбивства відомого у Львівській області бізнесмена Богдана Копитка, привели в дію попередньо закладені під асфальтне покриття протитанкові міни, внаслідок чого було пошкоджено та зупинено позашляховик марки «Mercedes-Benz», який рухався в складі автоколони із трьох автомобілів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!