Розмова з головою Бюро ЮНЕСКО в Україні та у Львові хотіли вкрасти прах терориста Кузнєцова. Підсумки доби

942 0
Нині 25 липня та 517 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулось понад 35 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу ворога, удар по пункту управління, та 6 – по ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, 3 засоби протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 станції радіоелектронної боротьби окупантів. Збито 3 ударних БпЛА противника типу «Шахед-136».

За даними КМВА, цієї ночі ворог атакував Київ ударними БпЛА типу «Shahed». Тривога тривала 3 години. Силами ППО усі повітряні цілі були виявлені та знищені на підльоті до Києва.

Читайте також: Москву атакували безпілотники. Пошкоджено будівлю поруч з міноборони рф. Ще один дрон влучив в бізнес-центр.

Та: Які повістки роздають на Львівщині. Пояснення. В області триває загальна мобілізація.

Чим займається ЮНЕСКО в Україні. Розмова з головою Українського бюро. Росія не припиняє атакувати Україну. Ворожі ракети потрапляють у житлові будинки, об’єкти критичної інфраструктури та пам’ятки архітектури. Нещодавно у Львові внаслідок ракетного удару постраждав історичний район – буферна зона об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру», в ніч на 23 липня окупанти обстріляли історичний центр Одеси, значних пошкоджень зазнав Спасопреображенський катедральний собор. Українці масово закликали ЮНЕСКО звернути увагу на ці випадки. За два дні до подій у Одесі Tvoemisto.tv записало розмову з головою Бюро ЮНЕСКО в Україні К’ярою Децці Бардескі (Chiara Dezzi Bardeschi).

«Одним із аспектів, який мене особливо вразив, є стійкість культурного сектору. Я бачила, як порожні музеї перетворюються на жваві центри, де люди, сім’ї, цілі громади взаємодіють зі своїм минулим, теперішнім і майбутнім. Я проводила час із людьми в укриттях, в очікуванні, і це дозволило мені зрозуміти людський бік цієї неймовірної країни, її населення. Ця стійкість є суттєвим аспектом, тому спостерігати за нею було важливо для моєї роботи в Україні».


Ключові події:

1. У Києво-Печерській лаврі проведуть панахиду та презентують дзвін до річниці обрання гетьманом Івана Мазепи. Мазепин дзвін є одним із найстаріших неперелитих у Києві. Він містить дарчий напис Івана Мазепи 1683 року до церкви Вознесіння Господнього дівочого монастиря, ігуменею якого була його мати – Марія Магдалена Мазепина (Мокієвська).

Читайте також: У Львові хотіли вкрасти прах радянського терориста Кузнєцова, – Садовий. «Якесь недолуге хотіло вкрасти прах Кузнєцова. Спроба невдала. Тепер працює поліція. Повторюсь. Кузнєцов нам не потрібен, але просто так – не віддамо…», – йдеться в повідомленні.

Та: Нагадує московський. В КОДА пропонують змінити герб і прапор Київщини. Нова символіка детально обговорюватиметься в громадах.

2. Львівського митника підозрюють у хабарництві. Інспектор вимагав 200 євро з одного транспортного засобу.

Читайте також: Львівський апеляційний суд спростував змову суддів при розгляді замаху на Богдана Копитка. Лише троє суддів – Михайло Романюк, Олег Березюк та Ігор Галапац – постійно розглядали справу.

Та: Екснардепа і скандального забудовника Микитася випустили із СІЗО і дозволили виїхати з Києва. За даними ЦПК, його випустили ще декілька днів тому, гроші внесли минулих вихідних.

3. Ryanair може частково відновити польоти в Київ вже в 2023 році. Компанія розглядає два плани відновлення польотів, один із яких передбачає запуск «невеликої кількості рейсів» до Львова та Києва уже цьогоріч.

Читайте також: На Львівщині збільшилися обсяги аграрного виробництва. Цьогоріч показник зріс на 3,4% у порівнянні з 2021 роком.

ТаНа Київщині відновили майже половину інфраструктури, яка постраждала через війну. З 24 тисяч об’єктів житлового фонду відновили понад 12 тисяч. На 3 тис. об’єктів продовжуються роботи.

4. В Залізничному районі Львова планують ремонт доріг за майже 10 мільйонів. Кошти на це виділять з місцевого бюджету.

На цю ж тему: На одній із вулиць Львова перекриють рух транспорту. Схема об’їзду. «У зв’язку з проведенням робіт із приєднання до зовнішнього водопостачання і каналізації житлового будинку на вул. Коновальця, 21, до 9 серпня буде перекрито рух транспорту на цій вулиці, на ділянці від вул. Київської до вул. Грюнвальдської».

Читайте також: Тайвань надасть 2,5 мільйона доларів на добудову пішохідного мосту на Оболонський острів. Для цього мають підписати відповідний меморандум.

Та: «Трамвай міг би їздити доріжкою, посадженою травою», – французький архітектор про реконструкцію Шевченка. «Це спосіб освіжити місто і боротися зі зміною клімату, мати більше природного ґрунту і менше мінерального, тобто асфальту або каменю. Це змінило б якість громадського простору: дало свіже повітря очам, шкірі, повітря стало б набагато кращим», – зазначив президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантіер.

5. Киян та гостей столиці запрошують на 6 безоплатних прогулянок містом буднього дня. Вони відбудуться у вівторок, середу та четвер. Є варіанти і для дітей.

Читайте також: У Львові на шести локаціях висіяли польові квіти. Йдеться про волошки, маки, ромашки, деревій та різноманітні злакові.

На цю ж тему: Львів’яни просять косити траву. Чому цього робити не варто.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!