Львів’ян навчатимуть шити вишиванки. Як долучитись?

2310 1
У вівторок, 28 квітня, об 11.00 у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відбудеться лекція українського етнолога, історика матеріальної культури, кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Інституту народознавства НАНУ Оксани Косміної: «Красо України Покуття. Регіональні особливості традиційних сорочок».
фото: facebook

фото: facebook

Оксана Косміна розповість про те, як шили сорочки наші пращури і які регіональні особливості мало колишнє убрання. Вхід вільний, а для тих, хто виявить бажання виготовити сорочку своїми руками, етнолог й історик матеріальної культури проведе майстер-клас із крою сорочки Покуття. Розпочнеться він о 14.00 у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького (гол. буд., просп. Свободи, 20).

Організатори майстер-класу інформують, що присутні разом із Оксаною Косміною будуть викроювати, вирізати і складати макет народної сорочки (зменшений варіант), досліджувати принципи і пропорції народного крою, знайомитися з різними варіантами сорочок

Зі собою необхідно мати:

1. Тканину для крою моделей сорочок (1,5 метри, робоча тканина).

2. Ножиці.

3. Голки, нитки.

4. Лінійку та олівець (ручку).

5. Зошит.

Участь у майстер-класі – за попереднім записом та оплатою. Кількість учасників – до 15 осіб. Тривалість майстер-класу – 3 години. Вартість 150 грн.

З усіма питаннями та уточненнями звертатися слід до Оксани Косміної: 067- 402-96-59.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
27 Квітня, 2015 15:43
Марія З задоволенням би пішла, але подія у будній день, коли працюю :(
Такі речі треба робити на вихідних!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!