Сьогодні у Львові можна здати живу ялинку на переробку. Локації

647 0
Ялинки можна залишити за певними адресами біля контейнерних майданчиків 8 та 13 січня.
ФОТО: PROMUSOR.COM

ФОТО: PROMUSOR.COM

У понеділок, 8 січня, у Львові діють централізовані пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію. Із зібраних хвойних зроблять компост. Пункти працюватимуть також 13 січня. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Різдвяний цикл свят цьогоріч закінчився швидше, тому збір ялинок починаємо швидше. Управління з питань поводження з відходами спільно з ЛКП «Зелене місто» та ЛКП «Зелений Львів», як і торік, організували централізовані пункти збору ялинок. Шість локацій працюватимуть 8 і 13 січня. Відзначу, що ялинки – це зелені відходи, а не тверді побутові, тому їх необхідно правильно та з користю утилізувати», – розповідає Роман Яцикович, начальник відділу комунікації і просвітництва управління з питань поводження з відходами.

Залишити хвойні можна біля контейнерних майданчиків за адресами:

  • вул. Хоткевича - вхід в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці - 8 і 13 січня;
  • вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика) - 8 і 13 січня;
  • вул. Грабовського, 2 (біля контейнерного майданчика) - 8 і 13 січня;
  • вул. Шафарика, 16 – 8 і 13 січня;
  • вул. Виговського, 34 (На майданчику біля Залізничної РА) - 13 січня;
  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай») - 13 січня.

 

Також мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, в ЛКП «Зелений Львів», за адресою вул. Замарстинівська, 167а, або ж привезти на ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківська, 18. Привозити ялинки можна в робочі дні: з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Читайте також: Де у Львові можна відчути різдвяну атмосферу. Добірка локацій

Як пояснює начальниця відділу організації роздільного збору харчових відходів ЛКП «Зелене місто» Наталя Сеник, ялинку потрібно приносити без жодних прикрас, і пакувального матеріалу – шнурків, дротів, поліетиленових кульків. Із хвойних виготовлятимуть компост – органічну підживку, яка в майбутньому використовується для удобрення землі під час висадки дерев або квітів, овочів, фруктів тощо. Компост часто купують приватні садиби, а також він став помічним при висадці дерев та кущів у Львові.

Зазначимо, що минулого року на утилізацію отримали 29 тонн ялинок. Загалом компостувальна станція переробляє всі органічні відходи, роздільно зібрані мешканцями та різними структурами міста. Це харчові продукти, гілля, листя.

Нагадаємо, цьогорічну головну ялинку Львову подарував мешканець Білогорщі. Її засвітили 5 грудня, напередодні дня Святого Миколая. 

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!