Львів’ян запрошують на лекцію про війну на «Східному фронті»

1818 0
Лекція відкриває публічну програму «Місто на лінії: Львів у листопаді 1918 року».
фото: Вікіпедія

фото: Вікіпедія

25 липня у Львові відбудеться лекція Оксани Дудко – «Війни, що завершили Війну: насильство і збройні конфлікти на «Східному фронті» (1917–1923)». Про це повідомляють організатори.

Ця лекція відкриває публічну програму «Місто на лінії: Львів у листопаді 1918 року», що запрошує широку громадськість до обговорення 100-річчя закінчення Великої війни та створення ЗУНР в ширшому контексті падіння імперій, революцій, створення нових національних держав та соціальних та культурних змін.

Читайте також: Як говорити з дітьми про війну. У Львові вийшла тематична книжка

«Лекція зосередиться на східноєвропейських теренах війни і розгляне причини того, що на Східному фронті Перша світова війна не завершилася миром, а перетекла у серію менших, втім не менш брутальних, збройних конфліктів, а також представить українсько-польську війну 1918-1919 рр. у контексті воєнного та революційного насильства у Польщі, Білорусі, Росії, країнах Балтики та Балканах», – йдеться у повідомленні організаторів.

Лекція відбудеться у ресторані «Ратуша» (пл. Ринок, 1), о 18:30. Вхід вільний.

Довідка

Оксана Дудко – кандидатка історичних наук, дослідниця Центру міської історії, докторантка Університету Торонто. У Центрі реалізовує проект «Міська культура, розваги та мережі в часи соціальних неспокоїв, воєн та революцій (1900-і -1920-і)». Остання публікація – «Між національною і популярною культурою: театри в окупованому Львові (вересень 1914 року – червень 1915 року)» Україна модерна 2016 (23).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!