Політична реклама

Львів'яни досі без гарячої води

1266 0
На 14 серпня «Львівгаз» не відновив подачу газу до ТЕЦ-1 та 15 котелень Львова. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на ЛМКП «Львівтеплоенерго».

«Переговори з НАК «Нафтогаз України» досі тривають. Наразі «Львівгаз» не відновив нам подачі газу», - зазначив головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт. 

Внаслідок відімкнення «Львівгазом» від газопостачання зазначених об’єктів без гарячої води залишаються 796 будинків, - повідомляє Zaxid.net.

Нагадаємо, «Львівгаз» відімкнув від газопостачання ТЕЦ-1 та 15 котелень Львова. Мотивуючи це заборгованістю комунального підприємства за газ. Однак, як заявляють у ЛМКП «Львівтеплоенерго», саме борги держави перед «Львівтеплоенерго» призвели до заборгованості комунального підприємства перед НАК «Нафтогаз України». Держава не повертає «Львівтеплоенерго» кошти за різницю у тарифах, а також за спожиту теплову енергію.

«На 1 серпня наш борг за газ становить 128 млн грн. Але крім того, у нас порахована різниця у тарифах, де держава має нам повернути кошти. Це вже є затверджена різниця в тарифах включно по перший квартал 2012 року - це 101 млн грн і зараз порахована різниця у тарифах вже за другий квартал - це 14 млн грн. Загальна цифра різниці у тарифах є 115 млн грн. Тобто, якщо врахувати борг за мінусом різниці у тарифах, то вона становить 12,5 млн грн. Але крім того, держава перед нами має ще борги за спожиту теплову енергію – 14,3 млн грн. Якщо б нам держава повернула ці всі кошти, то боргу за газ у нас не було б. Також за виробництво електричної енергії енергоринок за січень заборгував 1,9 млн грн», - інформував заступник директора з економічних питань ЛМКП «Львівтеплоенерго» Богдан Камінський.

Водночас, у зв'язку з гідравлічними випробуваннями гарячу воду відключено мешканцям Залізничного району. Графік відключень можна переглянути тут.

 

 

ТЕГИ: вода

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!