Київ

Очищення без хлору. У Києві презентували пілотне обладнання для покращення процесу знезараження води

759 0
Обладнання розроблене за підтримки німецьких партнерів – науковців Інституту комунальної інфраструктури.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

На Деснянській водопровідній станції фахівці «Київводоканалу» 12 травня презентували пілотну установку для відпрацювання технологій очищення і знезараження води. Місто хоче замінити технологію очищення води хлором, інформує КМДА. 

Обладнання має допомогти оперативно моделювати технології знезараження води, відповідно до поточного стану річок та різних факторів впливу. 

Нове обладнання дозволить фахівцям оперативно підбирати режими водопідготовки та дози реагентів залежно від сезонних коливань якості води у річці, ефективно вивчати напрацювання щодо новітніх методів і технологій знезараження та очищення води.

За підтримки німецьких партнерів виготовили, встановили і запустили в роботу пілотну установку для моделювання технологій очищення і знезараження води, яка включає фільтрувальне, ємнісне та знезаражуюче обладнання, систему ультрафільтрації тощо.

Установку застосували на Деснянській водопровідній станції, що забезпечує водопостачання 60% споживачів столиці. Як пояснюють у «Київводоканалі», вода річки Десна в районі Києва має високу забрудненість органічними сполуками, залізом та марганцем. Щоб вивчити всі напрацювання щодо новітніх методів і технологій знезараження та очищення води, а також адаптувати їх до поточної якості води в Десні, «Київводоканалу» необхідно було спеціальне обладнання.

У КМДА нагадують, що почали запроваджувати інноваційні технології, щоб замінити очищення води хлором ще до початку повномасштабного вторгнення росії.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!