Політична реклама

Львів'яни і надалі чергують разом з працівниками ДАІ

1453 0
Львівські активісти не припинять спільних чергувань з інспекторами ДАІ.

Після «ночі гніву» у Львові патрулювати місто взялась громада. До слова, це вперше за історію незалежної України чимало  небайдужих львів'ян безкоштовно вийшли охороняти вулиці, повідомляє  Zik. Активісти зізнаються, що не лише затримують порушників, а й контролюють роботу самих інспекторів.

«Наявність громадських активістів з працівниками ДАІ – це об’єктивність, це відразу ж свідок в певній ситуації і, що важливо, завдання, яке ставимо ми перед сабою і наголошуємо даївцям: забудьте про хабарі і побори в кишеню. Є порушник – є шрfфт, є гроші в бюджет», – каже керівник львівської Самооборони Валерій Веремчук.

Є вже навіть перша статистика такої спільної праці. Кількість складених протоколів на нечемних водіїв Львова зросла удвічі, порівняно з минулим роком.

Це підтвердила і речниця ДАІ Львова Людмила Ліб.

«Починаючи з 20 лютого по сьогоднішній день, працівниками ДАІ задокументовано 89 порушень правил дорожнього руху. У минулому році було 43 таких випадки», – зазначила вона.

Хоча, додають у ДАІ, аварій у місті при цьому не побільшало. Так само у березні не сталося жодної ДТП, у якій постраждала б дитина. Самі ж патрульні на «народних даївців» не нарікають. Кажуть, навпаки, раді такому товариству. 

Cтарший сержант міліції Ігор Лісовець каже: «Є і плюси свої. Тому що якщо вони є з нами, вони також виступають в якості свідків. Також вони це все документують, і коли матеріали відправлюються в суд, легше доказати, якщо дійсно водій порушив, – є свідки і є відео».

Загалом у Львові щодоби чергують 12 патрульних машин. Активісти долучаються до «даївців» лише на нічні чергування. Найбільше учасників – від Самооборони, Автосотні та «Дорожнього контролю». Хлопці обіцяють, що спільного чергування наразі не припинятимуть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!