«Люди нас почули, але частково». В «Укренерго» розповіли, де зросло енергоспоживання

1591 0
20 жовтня більшість українців економили електроенергію до 10 ранку, а потім споживання різко почало рости.
Умовне фото

Умовне фото

«Укренерго» зафіксувало ощадливе енергоспоживання в багатьох регіонах, але не у всіх. Ситуація в енергосистемі ще не стабілізувалася повністю, тож обмеження ще будуть застосовувати, однак людей просять економити.  

Джерело: «Укренерго»

20 жовтня більшість українців економили електроенергію до 10 ранку, а потім споживання різко почало рости. Водночас «Укренерго» попереджало, що години максимального споживання в енергосистемі тривають від 7 до 11 ранку, а також від 17:00 до 23:00 – увечері. 

Читайте також: Що справді допомагає економити електроенергію. Прості та дієві правила

Кияни в цей час споживали стільки ж, як і ввечері попереднього дня. А жителі Київської та Чернігівського області навіть більше – на 17% і 9% відповідно. Також пікове споживання відчутно збільшилося в Херсонській та Миколаївській областях. Хоч пік змістився, але не зник, і диспетчери були вимушені примусово вимикати електроенергію в центральному та північному регіонах.

Решта регіонів уранці 20 жовтня споживали менше, ніж увечері попереднього дня, але все одно в Черкаській, Житомирській, Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій та Дніпропетровській областях також довелося вводити обмеження.

Читайте також: Львівщина зменшила використання електроенергії майже на 10%

Зазначимо, щоб зменшити навантаження на мережі по всій країні застосували обмеження споживання промислових підприємств, а в окремих регіонах – і побутових споживачів. Обмеження зняли пізно ввечері.

При цьому ввечері українці зменшили споживання в середньому на 5,4%, якщо порівняти з попереднім днем. Найбільше – у Чернігівській, Хмельницькій, Полтавській та Сумській областях. Також зменшили споживання і на Львівщині.

Читайте також: Що приготувати їсти, якщо немає світла та газу

«Надворі дедалі холоднішає. Ми розуміємо бажання зігрітися. Але зрозумійте й нас – відновлення пошкодженої обстрілами мережі та збалансування енергосистеми відбудеться швидше, якщо мережа не буде перевантажена», – повідомили в «Укренерго»

В «Укренерго» закликають – зменшити електроспоживання у пікові години та дотримання поради «одна лампа плюс один прилад одночасно». Так, якщо у вас працює духовка не вмикайте в цей час електрочайник, фен чи праску. Якщо прасуєте чи пилососите – не вмикайте електроплиту чи духовку. Такі обмеження не розповсюджуються на зарядні пристрої телефонів – вони не споживають багато, «а бути на звʼязку зараз справді важливо».

Нагадаємо, на Львівщині ввели графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів.Усіх тих промислових споживачів, що внесені до графіку, повідомлили про ситуацію. Вони повинні виконати доведені обсяги зниження. Додаткова інформація розміщена за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!