Київ

Майже 10% перевірених київських укриттів залишаються закритими, більше третини у незадовільному стані

637 0
При цьому місто виділило 1,2 млрд грн на облаштування укриттів
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

До 10% столичних укриттів все ще не забезпечено безперешкодний доступ, а 37% перебувають у незадовільному стані. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Станом на ранок 5 червня комісією в складі ДСНС, поліції, представників райдержадміністрацій та служб міста в усіх районах Києва перевірено понад 1600 укриттів.

Загалом на наявність доступу перевірено вже 1649 укриттів, на стан — 1595. 

Антирекорд за кількістю зачинених укриттів поки що ставить Шевченківський район — тут таких 27%. 

Стан укриттів шокує у Подільському районі — 80% місцевих укриттів занедбані. На другому місці — Солом'янський район столиці, де у незадовільному стані 55% локацій.

Кличко наголосив, що за результатами перевірки, щодо глав районів з найгіршими показниками будуть подальші звернення до Президента щодо кадрових рішень.
Також мер Києва нагадав, що місто минулого та цього року виділило районам загалом 1,2 млрд грн на облаштування укриттів. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію із загибеллю двох жінок та дитини, які не змогли потрапити у сховище, через те, що воно було під замком.

«Відповідатимуть всі, реакція буде тверда. Повернусь, мені покажуть деталі, буду розбиратись в ситуації... Відповідатимуть дуже конкретні люди. Люди будуть відповідати за те, що хтось втратив можливість попасти в бомбосховище і загинув. Нам росії мало, але бачте у нас є ще вороги внутрішні... Сказав би так, може бути нокаут», – прокоментував Зеленський.

Своєю чергою Кличко наголосив, що відповідальність за облаштування і належне функціонування укриттів була покладена на голів РДА та очільника КМВА, призначених президентом. Вони отримали на ці потреби 1,2 млрд грн з міського бюджету.

Після трагедії у Деснянському районі мер Києва Віталій Кличко звернувся до президента та уряду з проханням звільнити голову адміністрації Дмитра Ратнікова.

Водночас на сайті президента зареєстрували петицію про відсторонення Віталія Кличка від посади мера на період проведення досудового розслідування щодо зачиненого укриття. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!