Київ

«Може бути нокаут». Зеленський прокоментував ситуацію із закритими укриттями в Києві

1197 0
Зеленський пригрозив відповідальністю конкретним людям, через бездіяльність та службову недбалість яких загинули цивільні.
Фото: Офіс президента України

Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває у Молдові на саміті Європейської політичної спільноти, прокоментував ситуацію із загибеллю двох жінок та дитини, які не змогли потрапити у сховище, через те, що воно було під замком.

«Відповідатимуть всі, реакція буде тверда. Повернусь, мені покажуть деталі, буду розбиратись в ситуації... Відповідатимуть дуже конкретні люди. Люди будуть відповідати за те, що хтось втратив можливість попасти в бомбосховище і загинув. Нам росії мало, але бачте у нас є ще вороги внутрішні... Сказав би так, може бути нокаут», – прокоментував Зеленський.
 
Як повідомлялось, мер Києва Віиталій Кличко звернувся до президента та уряду з проханням звільнити голову адміністрації Дмитра Ратнікова.
 
Осатанній коментував ситуацію таким чином: «З самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА. Викликані на доповідь всі відповідальні особи. Будуть ухвалені жорсткі рішення відносно всіх відповідальних осіб після зʼясування всіх обставин».
 
Міський голова Віталій Кличко називав відповідальних за трагедію: «Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати».
 
Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розділяє відповідальність на всіх: «Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу — це відповідальність влади на усіх рівнях - від керівника міста до голів району. Тому, ніхто — ні я, ні жоден інший керівник найвищої чи найнижчої ланки в цьому місті не мають права знімати із себе відповідальність до завершення слідчих дій».
 
Натомість голова Деснянської РДА Дмитро Ратніков в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» повідомив, що міськрада видала наказ, щоб всі укриття Києва були закриті.
 
«Була команда міста, щоб всі укриття були закриті. Сьогодні міський голова зібрав усіх голів району і прийняв рішення, що всі укриття мають відкривати», – розповів голова району.
 

Нагадаємо, біля поліклініки внаслідок нічної ракетної атаки рф у Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-матір з 9-річною донькою. Столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Читайте також: у КМВА пояснили, хто повинен відповідати за зачинені укриття

Додамо, Деснянська окружна прокуратура м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. (ч. 2 ст. 367 КК України).

У Міністерстві внутрішніх справ також підтвердили, що поліція почала кримінальне провадження через ситуацію з закритими бомбосховищами під час нічної ракетної атаки на столицю. Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, усі винні будуть знайдені і покарані.

Крім того, за його словами, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно перевірятимуть доступність і стан бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

17 травня очільник Київської МВА Сергій Попко заявив, що у Києві перевірять та відкриють усі бомбосховища, бо закрите укриття під час війни − це злочин.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!