У Східниці за 4,5 млн гривень укріплять берег річки, яка спричинила руйнівний паводок

808 0
Підрядником робіт виступить львівське ТзОВ.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На початку листопада Відділ житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради опублікував тендер, у якому йдеться про аварійно-відновлювальні роботи по об'єкту «Берегоукріплення і регулювання р.Східничанка в смт. Східниця». Вартість робіт становить 4 млн 691 тис. гривень, які виділили з місцевого бюджету. 

Переможцем аукціону став його єдиний учасник – ТзОВ «Інвестиційна компанія Укрбудсервіс». Він зголосився завершити проєкт за 4 млн 409 тис. гривень. 

Згідно з тендерною документацією, в межах проєкту планують: 

  • встановити фіксатори дна

  • ущільнити ґрунт

  • улаштувати бички, стояни, шитові підпорні та інші стінки з монолітного бетону

  • провести свердління кільцевими алмазними свердлами з застосуванням охолоджувальної рідини 

Завершити вказані роботи планують вже до кінця 2023 року. 

Читайте також: На відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник пропонують скерувати резервні кошти з бюджету

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, ТзОВ «Інвестиційна компанія Укрбудсервіс» заснували у Львові у 2016 році. Її керівником та засновником є Наталія Петричок. Також кінцевим бенефіціаром числиться Остап Мотько.  

Нагадаємо, що під час паводку у червні цьогоріч вода залила майже 100 будинків, магазини, 15 готелів і стільки ж автомобілів, пошкодила 10 мостів, які перекрили дорогу до кількох населених пунктів. Тvoemisto.tv побувало в Східниці, щоби подивитись, як місцеве населення оговтується від затоплення та які роботи тривають для ліквідації паводка, який визначили як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня. Детальніше читайте за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!