Мінекономіки пояснило ситуацію з мораторієм на перевірки бізнесу під час карантину

1724 0
В Україні налічується, мінімум, дві великі категорії перевірок.
Фото: vgo-dovira.org

Фото: vgo-dovira.org

Мораторій на перевірку бізнесу під час карантину розповсюджують на перевірки у галузях державного нагляду господарської діяльності, але перевірки проводять у галузях, які не підпадають під мораторій. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«В Україні налічується мінімум дві великі категорії перевірок. Перша категорія, на яку є мораторій під час карантину, – це так званий державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності. Він ідентифікується за сферами контролю, а не за органами», – пояснили у відомстві.

Читайте також: Хто і на які карантинні доплати у Львові може розраховувати. Перелік

Зокрема, у Держслужби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів близько 15 сфер контролю – одні з них підпадають під дію мораторію (наприклад, захист рослин), інші – ні (наприклад, окремо виділене держрегулювання цін).

«Під мораторій потрапляють перевірки пожежної безпеки, охорони праці, екологічні перевірки тощо (всього більше 80 галузей)», – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві додали, що контроль нехарчової продукції виконують сім органів, згідно з переліком видів продукції, що підлягає контролю. Усі вони, з одного боку, перебувають під мораторієм для більшості з їхніх сфер контролю, але можуть проводити будь-які перевірки у частині ринкового нагляду.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!