Українських підприємців не будуть примушувати встановлювати платіжні термінали

1269 0
Мінекономрозвитку не планує обмежувати підприємців у використанні готівки в межах чинних правил.
Фото: dailymail.co.uk

Фото: dailymail.co.uk

Проект Постанови КМУ «Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)» не зобов’язує всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства економічного розвитку.

«Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не потребують наявності фізичного платіжного пристрою. Наприклад, оплату можна буде здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з картки на картку тощо», – сказано в повідомленні.  

Читайте також: В Україні запускають портал з можливостями для малого та середнього бізнесу

Одночасно, ця постанова спрощує використання звичайних платіжних терміналів: підприємці не будуть зобов’язані їх купувати, але матимуть можливість орендувати такі пристрої, або навіть отримати їх безкоштовно на умовах банків-еквайрів. Окрім того, декілька підприємців можуть використовувати один термінал, адже технологічна можливість здійснення зарахувань на різні рахунки через один пристрій уже давно реалізована виробниками та банками.

Крім того, введення обов’язку здійснення безготівкових розрахунків жодним чином не обмежує підприємців у використанні готівки в межах чинних правил.

Читайте також: Ощадбанк скасував комісію за оплату комунальних послуг в інтернеті

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило проект постанови Кабміну, що передбачає зобов'язати всіх суб'єктів господарювання, які продають товари напряму чи дистанційно, чи просто надають послуги, забезпечити можливість безготівкових розрахунків із використанням терміналів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!