Міністр оборони України Резніков назвав три можливі сценарії завершення війни

1598 0
Олексій Резніков зазначив, що «Мінська-3» чи капітуляційних домовленостей точно не буде.
Фото: Урядовий портал

Фото: Урядовий портал

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав три можливі сценарії завершення війни, розпочатої рф проти України. Він озвучив їх на конференції Forbes Ukraine «Будуємо разом» сьогодні, 8 липня, – передає Інтерфакс-Україна.

«Перший сценарій буде приблизно такий самий, як жест «доброї волі» росіян, який оголошували, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїного. Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків: спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом з нашими потужними партнерами», – сказав він.

Читайте також: У росії можливий тіньовий державний переворот

Очільник Міноборони наголосив, що «Мінська-3» точно не буде, якихось капітуляційних домовленостей не буде, і «з дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори».

«Варіант другий – поступово ми перемелюватимемо збройні сили рф, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. У них більше людей, території, танків, літаків тощо, але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки», – зазначив Резніков.

Міністр додав, що другий варіант перемоги не настільки швидкий – до кінця цього року, можливо, із початком нового.

Читайте також: Зло путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

«Третій – драматичніший для росії, це її розвал, парад суверенітетів на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкирстан, на Сході тощо. Ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це трохи тривала історія», – додав Рєзніков.

Нагадаємо, напередодні Кирило Буданов вже зазначав, що активна фаза війни має піти на максимальний спад до кінця року. Ресурсів у росії для ведення нормальної війни є на 12 місяців, а закінчиться боротьба поверненням наших окупованих територій включно з Кримом. У Головному управлінні розвідки Міноборони України прогнозують, що, починаючи з серпня цього року, відбудуться певні події, які продемонструють всьому світові, що починається переломний момент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!