Міністр освіти розповів, яка ситуація з підручниками для НУШ

1140 0
На друк підручників у державному бюджеті передбачено 754,9 млн гривень.
Фото умовне

Фото умовне

Першу партію підручників з української мови для НУШ доставили в Україну. До кінця червня планують отримати усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня з'являться у школах. Про це повідомив Оксен Лісовий на Facebook-сторінці.

«Цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати наші партнери з Європейської комісії. Нині ведемо перемовини про друк ще однієї партії підручників з інших предметів. Це суттєва допомога від наших європейських друзів. Вдячний за послідовну підтримку українських дітей та педагогів», – зазначив міністр.

На 2023 рік у державному бюджеті передбачено 754,9 млн гривень на друк підручників для НУШ. За ці кошти надрукують:

  • 65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу;

  • підручники з історії України для 5 класу;

  • підручники шрифтом Брайля;

  • підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів.

Читайте також: Не треба буде репетиторів, або Як зміниться середня школа

Також частину підручників для 5 класу надрукували минулого року за підтримки партнерів (із математики, польської мови, природничої галузі).

Нагадаємо, що нещодавно новий міністр освіти України Оксен Лісовий запропонував скоротити кількість предметів, які вивчають в українських школах. Метою є зменшення психологічного і розумового навантаження на учнів та покращення якості освіти. Ексзаступник міністра освіти України Павло Хобзей розповів Tvoemisto.tv, що така ідея розглядалася вже давно і пояснив, у чому переваги такого формату навчання у школах. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!