Міська рада погодила будівництво пішохідного моста через вулицю Кривоноса

4316 0
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

Виконком міської ради вчора, 14 червня, затвердив містобудівні умови та обмеження для будівництва пішохідного мосту через вулицю Кривоноса. 

Читайте також: Яким буде Меморіал небесної сотні у Львові. Відео

Мінімальна висота між проїжджою частиною і низом мосту має бути не менше 5,5 м. Міст пролягатиме через зону історичної забудови, яка охороняється ЮНЕСКО.

Зведення мосту є другою чергою будівництва Меморіалу Небесної Сотні на пагорбах на вулиці Кривоноса. Стелла меморіалу вже частково готова: її змонтували з кортенової сталі та встановили на бетонну основу. Наразі там облаштовують доріжки й оглядові майданчики.

Нагадаємо, облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 19,7 млн грн.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!