Міжнародний суд ООН наступного тижня проведе слухання через вторгнення Росії в Україну

1337 0
Слухання відбудуться 7 і 8 березня.
фото: EADaily

фото: EADaily

Міжнародний суд ООН заявив, що 7 і 8 березня проведе слухання за позовом України проти Росії щодо порушення РФ Конвенції про запобігання злочину геноциду. Про це йдеться у повідомленні суду, пише Європейська правда.

«Міжнародний суд, головний судовий орган ООН, проведе публічні слухання у справі щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Росії) у понеділок 7 та у вівторок 8 березня 2022 року у Палаці миру в Гаазі», – йдеться у повідомлення.

Читайте також: Зеленський назвав умову для переговорів щодо перемир’я з Росією

Слухання будуть присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів.

Через пандемію Covid-19 слухання пройдуть у гібридному форматі. Представники сторін у справі будуть брати участь особисто або через відеозв’язок.

Позов до Міжнародного суду ООН щодо порушення Росією Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього Україна подала 26 лютого 2022 року. Також Україна відразу подала клопотання про запобіжні заходи, в якому, по суті, просить МС ООН наказати Росії зупинити ведення війни в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!