Зеленський назвав умову для переговорів щодо перемир’я з Росією

2728 0
Головна умова – припинити бомбардувати.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський сказав, що для того, щоб відбулися змістовні переговори щодо перемир’я з Росією, окупанти повинні просто припинити бомбардувати. Про це він сказав в інтерв’ю Reuters.

Читайте також: Зеленський заявив, що бажаного результат перемовин пои немає і знову закликав закрити небо

Оскільки перший раунд перемовин не приніс найменшого прогресу. Поки окупанти обстрілюють цивільні об’єкти у великих містах України, аби російська делегація могла чинити тиск на Україну під час переговорів, й вони не були раціональними та зваженими.

«Треба принаймні припинити бомбардування людей, просто бомбардування припинити і, після цього, сісти за стіл перемовин», – сказав глава держави.

Володимир Зеленський також подякував країнам-членам НАТО за надання збройної та фінансової підтримки. З його слів, якби країни Заходу ввели пакет суворих санкцій щодо Росії ще до початку її вторгнення, то, ймовірно, повномасштабної війни не сталося б.

Президент зауважив, що уряди західних країн захищають самі себе, допомагаючи Україні, інакше окупанти в разі перемоги вторгнуться на їхні території. Крім збройної підтримки, Україна потребує, щоб НАТО закрило небо над Україною.

Читайте також: «Російська ракета, йди на …!» Харків’яни записали відео окупантам після обстрілів

Зазначимо, що 28 лютого вранці українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. Сторони повернулися до своїх столиць, аби провести консультації «для того, щоб ці рішення отримали якісь можливості імплементації в логістичні рішення». Найближчим часом може відбутися другий раунд переговорів, на яких, як пояснює він, ці теми матимуть конкретну практику розвитку.

Також нагадаємо, що 28 лютого через денні обстріли з російських градів у Харкові 87 житлових будинків зазнали руйнувань. Такі дані були станом на 19.00 год. Проте агресор продовжував гатити по житлових кварталах. У результаті цього десятки людей загинули, а ще сотні – поранені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!