Україна

Мобілізованих із «л/днр» змушують підписувати довготривалі контракти на службу в армії росії

790 0
Коротко про ситуацію на фронті.

Протягом поточної доби противник завдав 12 авіаційних та 2 ракетних удари по місту Запоріжжя – удар із ЗРК С-300 відбувся по об’єкту цивільної інфраструктури. У результаті зруйнована одна будівля. Втрат та поранених серед цивільного населення немає. Також ворог 34 рази обстряли з реактивних систем залпового вогню. Один з них – по об’єкту цивільної інфраструктури міста Херсон. Є жертви серед цивільного населення, двоє вбитих та троє поранених.  Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження особового складу противника, один склад боєприпасів та 2 місця розгортання станцій радіоелектронної боротьби загарбників.

Читайте також: СБУ на Львівщині повідомила про підозру 19 мешканцям «ЛДНР»

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – оперативна обстановка залишається стабільною, без суттєвих змін. Російська федерація зберігає значну військову присутність на території республіки білорусь, проте без явного формування наступальних угруповань. 
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник зберігає свою суттєву військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання українських підрозділів на інші напрямки. Також протягом цієї доби противник безуспішно намагався прорвати оборону військ, здійснивши артилерійські обстріли районів низки населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення. 
  • На Бахмутському – ворог не припиняє штурму міста Бахмут, проте українські захисники дають гідну відсіч і відбивають численні атаки. Поблизу лінії зіткнення ворог обстріляв населені пункти  Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора та Залізне Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив спроби наступальних дій в напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області. Не мав жодного успіху. Численних ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Серед них – Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Богоявленка, Вугледар, Золота Нива та Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник продовжує оборонятися. Одночасно з цим і далі здійснює інтенсивні обстріли найближчих населених пунктів.

 

Російська злочинна влада продовжує заходи з примусової паспортизації населення окупованих територій Донецької та Луганської областей. Так, ЛНвійськове керівництво зс рф в обов’язковому порядку вимагає від всіх мобілізованих з раніше окупованих територій підписувати довготривалі контракти на проходження військової служби в армії рф. Для цього необхідно обов’язково мати серед решти документів копію паспорта громадянина рф. Таким чином окупанти намагаються примусити відмовитись від так званого «паспорту л/днр» на користь російського громадянства. В іншому випадку військовослужбовцям та членам їхніх родин погрожують у відмові всіх встановлених виплат та соціального захисту передбаченого для військовослужбовців зс рф.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.





Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!