«Могутня Велика Війна». Американський музикант випустив пісню, щоб підтримати українців

517 0
Беня Стюарт написав пісню про Україну та зняв кліп у Києві.
скриншот з кліпу

скриншот з кліпу

Беня Стюарт, американський музикант з Огайо, зараз проживає у Києві. До річниці повномасштабного вторгнення музикант випустив пісню та кліп «Могутня Велика Війна», щоб підтримати українців та показати віру в перемогу. 

«24 лютого 2022 року світ змінився назавжди. У той час я жив у маленькому містечку в прибережному штаті Мен, у старовинному дерев’яному будинку. Багато моїх друзів у Львові надсилали мені фотографії, на яких вони роблять коктейлі Молотова, готуючись до наступу росіян. 25 березня 2022 року я шукав, як трансформувати свої відчуття, і адаптував цю пісню з класичної пісні Вуді Гатрі про Другу світову війну», – йдеться у описі до пісні. 

Музикант додав у коментарі Tvoemisto.tv, що «Могутня Велика Війна» — це його спроба зрозуміти почуття, які відчувають українці. Приспів, написаний одним із перших справжніх фолк-співаків Америки Вуді Гатрі, дає відчуття чистої рішучості. Майже століття тому він зафіксував це відчуття внутрішньої відданості своїй громаді та культурі. А тепер ця пісня оживає по-новому, її співають волонтери, біженці та солдати по всій Україні.

 

Нагадаємо, гурт «Океан Ельзи» презентував нову пісню та кліп «Відповідь». Це перша робота гурту з 2022 року, що вийшла до других роковин повномасштабного вторгнення.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!