МОЗ напрацьовує програму реабілітації пацієнтів, які перенесли коронавірус

1102 0
Напрацьовувати реабілітаційний постковідний пакет НСЗУ розпочали ще на початку року.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністерство охорони здоров'я України напрацьовує програму реабілітації пацієнтів, які перенесли коронавірус в амбулаторних і стаціонарних умовах. На неї мають передбачити державне фінансування через через «Національну службу здоров'я». Про це в ефірі «Україна 24» розповіла заступниця Міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, пише «LB».

Читайте також: Тих, хто перехворів на Сovid-19, турбують панічні атаки, втрата апетиту і дратівливість, – дослідження

Скерування на реабілітацію пацієнту видаватиме сімейний лікар. Ірина Микичак каже, що лікарі і зараз дають направлення в той чи інший стаціонар, не чекаючи, доки НСЗУ фінансуватиме цей пакет окремо.

«Пацієнт супроводжується насамперед сімейним лікарем. Тобто коли він виписався зі стаціонару або закінчив лікування амбулаторно, він завжди супроводжується сімейним лікарем, який знає всі його проблеми і знає, яку допомогу пацієнт потребує. Відповідно, сімейний лікар дає направлення в той чи інший стаціонар, навіть не чекаючи, поки НСЗУ буде окремо пакет фінансувати, тому що у нас працюють лікарні різної спрямованості», – розповіла Ірина Микичак.

Читайте також: «Я витримаю все». Дружина львівського священника вийшла із критичного стану

Напрацьовувати реабілітаційний постковідний пакет НСЗУ розпочали ще на початку року, зазначила вона.

Окрім того, міністерство працює над тим, щоб санаторії системи МОЗ могли також надавати відповідну допомогу.

Додамо, у санаторіях Трускавця, Східниці та Моршина запровадили програму реабілітації та зміцнення імунітету для відпочивальників, які перехворіли Covid-19. Загалом, таку програму вже надають 12 бальнеологічних курортів Львівщини.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!