МОЗ позбавлятиме ліцензій лабораторії, що приховують виявлення коронавірусу

2073 0
Лабораторії мають передавати на перевірку не лише позитивні, а й негативні результати.
Фото: vynohradivnews

Фото: vynohradivnews

Міністерство охорони здоров'я України буде відкликати ліцензії у лабораторій, зокрема і приватних, якщо ті не звітуватимуть про проведені дослідження на коронавірус згідно із встановленою формою, каже головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: В Україні одужав перший пацієнт із коронавірусом

«Є вимога до приватних лабораторій передавати перші п'ять позитивних і 10 негативних зразків в національну лабораторію для підтвердження. Зараз вони зобов'язані звітувати за встановленою формою. У разі порушення МОЗ ініціюватиме відкликання ліцензії», – говорить Віктор Ляшко.

Нагадаємо, учора стало відомо, що львів'янин, який повернувся з Німеччини 13 березня, здав аналіз на коронавірус у приватній лабораторії. Аналіз виявився позитивним, тож чоловік, за словами т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА, перебував удома на карантині. А після того, як нібито одужав, прийшов в інфекційну лікарню у Львові. Його аналізи повторно відправили у референс-лабораторію МОЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!