«Запасаємось вугіллям, дровами і бензином», – Козицький

1165 0
ЛОВА працює над отриманням великих тентів, теплових пушок, дизель- та електрогенераторів, щоб у разі ударів забезпечити місця скупчення людей, де можна роздавати гарячу їжу і забезпечити їх теплом.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Голова Львівської ОВА Максим Козицький сказав, що Львівщина готується до опалювального сезону і готує резерви. За його словами, у резерві є близько 35 котлів, які можна буде використовувати в разі ударів чи у надзвичайних ситуаціях, пише ЛОВА. 

Читайте також: Росіяни знеструмлюють міста. Як підготуватися до того, що не буде світла чи тепла

«Крім того, ми запасаємося твердопаливними котлами, а також робимо все можливе, щоб мати достатні запаси вугілля, дров, дизелю і бензину», – сказав він. 

Щодо опалення у багатоповерхівках у містах він зазначив, що адміністрація робить все можливе, щоб мати альтернативне постачання тепла. Також працюють з Державною службою з надзвичайних ситуацій, а також з благодійними організаціями щодо можливого отримання великих тентів, теплових пушок, дизель- та електрогенераторів для того, щоб забезпечити, в разі ймовірних ударів, місця скупчення людей, де можна роздавати гарячу їжу і забезпечити їх теплом. 

«Так само працюємо щодо забезпечення великими дизельними генераторами об’єктів критичної інфраструктури, в тому числі, всіх закладів охорони здоров’я», – додав він.

Нагадаємо, що Львів купує «буржуйки» для багатоквартирних будинків, щоб забезпечити тепло на період опалювального сезону у разі надзвичайних ситуацій. 

Загалом на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. 

Читайте також: Міста мають знати, що робити, якщо ракета влучить у ТЕЦ, – експерт

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, щоб підготуватись до опалювального сезону вдома, необхідно мати: електрочайник, світильник на батарейках, сухий спирт, електроплиту, деревʼяні вікна.

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!