На час воєнного стану строковикам виплачуватимуть додаткові 30 тисяч щомісячно

34352 0
Тим, хто бере участь у бойових діях, мають платити 100 тисяч гривень.
Фото: Міністерство оборони України

Фото: Міністерство оборони України

Кабінет Міністрів України виключив обмеження щодо виплати військовослужбовцям строкової служби на період дії воєнного стану додаткової винагороди 30 000 гривень щомісячно. Про це повідомили у Міністерстві оборони.

«Наші строковики проявили героїзм та витримку. Звичайно, перші удари російських загарбників узяли на себе професіонали-контрактники, але кожна перемога над ворогом кується на надійній опорі, якою стали строковики у тому числі в місцях постійної дислокації», – зазначили у Міноборони.

Читайте також: Наш національний рух – страшний сон для росії, – Зеленський

Відтак, постановою № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» від 28 лютого 2022 року  передбачено, що в умовах воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України, Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України, Управління державної охорони України, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, ДЕРЖАВНА СПЕЦІАЛЬНА СЛУЖБА ТРАНСПОРТУ, особам рядового і начальницького складу ДСНС України, Національна поліція України, виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.

Нагадаємо, що усім категоріям військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах. 

Також додамо, що президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які є друзями України. Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття. З іноземців формується окремий підрозділ – Інтернаціональний легіон територіальної оборони України. Це й буде ключовим свідченням вашої підтримки для нашої країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!