На фіктивному продажу зерна на Львівщині шахраї отримали 16 мільйонів гривень

812 0
Від імені діючого підприємства за підробленими документами троє осіб уклали договір на продаж 5 тисяч тонн зерна.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Львівщині група шахраїв від імені сільськогосподарського підприємства за підробленими документами уклала договір про продаж 5 тисяч тонн зерна, відтак заволоділа 16, 3 млн гривень. Про це повідомили у Прокуратурі Львівської області.

«3 осіб за підробленими документами відкрили рахунки в банківських установах від імені реально діючого підприємства-сільгоспвиробника. В подальшому підозрювані пред’явили до оплати підроблені документи на 5 тис тонн зерна, придбання якого було оплачено покупцем – одним з суб’єктів господарської діяльності на Львівщині», – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних та в автомобілях, вилучили грошові кошти, комп’ютерну техніку, носії інформації, печатки ряду підприємств та лікарських установ, мобільні телефони, чорнові записи, інше майно у вигляді легкових автомобілів.

Наразі тривають слідчі дії і невдовзі суд обере їм запобіжний захід. Трьом особам повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Читайте також: У Львові викрили схему розкрадання 6 млн гривень на рекультивації полігону 

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів на рекультивації Грибовицького полігону. Йдеться про привласнення понад 6 млн грн. Масштабний інфраструктурний проєкт виконували в межах програми міжнародної допомоги за інвестиційні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, і він передбачав фінансування у десятки мільйонів гривень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!